Skolestart med høsting og uteundervisning!
Har du sett hvor mye rognebær det er i år? Betyr det at det blir det mye snø i vinter? Eller er blir det lite snø når det er mye rognebær?
Uansett er det mye moro man kan med få med rognebær. I heftet Høsting – en smak av tradisjon og muligheter finner man gode undervisningsopplegg som er knyttet til læreplanmålene for hvert klassetrinn. Å lage rognebærgele eller rognebærsaft er spennende aktiviteter og er kanskje en litt uvant smak for mange. I tillegg til å smake på bærene finnes det gode opplegg som tar for seg spørsmål om bærekraft, helse, måling og veiing.
Nytt skoleår – nye metoder?
Et nytt skoleår er tiden for å teste ut nye undervisningsmetoder. Uteundervisning gir rom for elevene å bli kjent med hverandre på en annen måte og kan være en nyttig metode i starten av et år hvis det er mange som ikke kjenner hverandre fra før av. Opplegg med rognebær og andre bær finner du fra s. 8 i Høstingsheftet. Bær er jo noe mange forbinder med høstingsaktiviteter, men i dette heftet er det masse inspirasjon til mye annet man kan høste fra naturen – til alle årstider. Det beste er at aktivitetene er koblet til årstrinn og kompetansemål. Sjekk ut høstingsheftet her
Naturen som læringsarena i alle fag
I tillegg til å høste fra naturen finnes det mange aktiviteter for å få opp pulsen og for lære gjennom egne erfaringer. Å bruke naturen som klasserom kan være viktig for å oppnå dypere læring i tillegg til at det er enklere å få til mer fysisk aktivitet i en ellers stillesittende skolehverdag. Fiks ferdige opplegg som er sortert i syv ulike fag, fra 1.-10. trinn og koblet til kompetansemålene gjør det enklere å planlegge uteundervisning enten skolen din ligger ved et naturområde eller i byen. Se våre undervisningsopplegg her.
Stedsbasert læring
Finner dere en plass med masse rognebær, eller er det et sted som har et kjempehøyt tre – hjelp kollegene dine og del plasseringen til neste år. Ved å dele erfaringer og tips i verktøyet stedsbasert læring kan du hjelpe deg selv og kolleger når man senere skal planlegge uteundervisning. Legg inn undervisningsopplegg som utnytter det unike ved lærestedet, last opp mediefiler og se hva andre tipser om. Stedbasert Læring er en idebank som stadig utvides og legger til rette for mer og bedre uteundervisning. Les mer og test verktøyet stedsbasert læring her.
Godt nytt skoleår!