1. Hjem
  2. Friluftsskoler billig og bra tilbud
Friluftsskoler billig og bra tilbud - headerbilde Kajakk kan være en aktivitet/foto px

Friluftsskolen for unge mellom 10-13 år! 
- ikke et dyrt tilbud!

NRK kjører sak i dag om hvor dyrt det er for foreldre å ha barn som skal delta på sommeraktivteter. Da er det en stor glede for oss i friluftsrådene å løfte frem friluftsskolene som et godt og rimelig tilbud landet rundt. 

Friluftskolene blir arrangert på ulike steder i hele landet gjennom hele året i skolens ferier. Friluftsskolen skal være et positivt og lystbetont ferietilbud i nærmiljøet og skal legge grunnlag for gode friluftsvaner hvor du lærer om hva allemannsretten er. Du lærer om kart, hvordan slå leir og tenne bål og mange legger også ut på en liten tur eller ekspedisjon i sitt nærområde. Friluftsskolen arrangeres på dagtid over 3 til 5 dager. Det kan være én overnatting, men er ikke et sammenhengende leirtilbud. Friluftsskolen skal normalt være åpen for alle og med lav deltakeravgift. 

Friluftsskolen er utviklet i et samarbeid mellom Den Norske Turistforening og Friluftsrådenes Landsforbund.

Målet med Friluftsskolene er at de skal være et positivt og lystbetont ferietilbud i ditt nærmiljø og skal legge grunnlag for varige friluftsvaner. I tillegg til de obligatoriske temaene blir det tid til mange morsomme aktiviteter utfra lokale forhold.

Obligatoriske tema er slike ting som allemannsrett og ferdselskultur, lære om bruk av kart om det å slå leir. Barna lærer også å håndtere kniv og øks og har ellers aktiviteter som er tilpasset lokale forhold.

En normal friluftsskoledag varer fra kl. 9 til 15, og det blir servert mat til deltakerne. 

Det er som regel en overnatting i telt eller lavvo.

Følger du denne lenken kan du finne en friluftskole i ditt nærområde.

 

 

 

 

Dato skrevet 28.05.2018 14:10 . Endret 28.05.2018 15:18 .