1. Hjem
  2. Sosiale kvelder i friluft
Sosiale kvelder i friluft - headerbilde Sunnmøre friluftsråd

Sosiale kvelder i friluft

Skap lyspunkt ute når dagene er mørke!

Det er blitt desember, og vi er inne i den mørkeste tiden av året. Adventstiden og julen kan være et lyspunkt, men for noen kan desember være en tung måned. Derfor er dette en tid vi bør ta ekstra godt vare på hverandre. Å legge til rette for sosiale arenaer som er åpne for alle er viktig – også i vinterhalvåret. Dette i en tid av året der terskelen for å komme seg ut er litt høyere enn ellers. Selv om det er kaldt ute er dette også tiden hvor stjernene skinner litt ekstra for oss, luften er frisk og man setter større pris på tørre, varme klær og et varmende bål. En tur ut i vintermørket trenger ikke være kald og mørk; ta med deg en venn ut i friluft, beveg dere og opplev noe sammen. Kanskje kan du invitere til måneskinnstur, trugetur med hodelykt, eller bare en kopp kakao rundt et bål? 

Sosiale kvelder i desembermørket

Flere av friluftsrådene arrangerer tilrettelagte lavterskel-aktiviteter i nærområdet gjennom hele året, og disse vil vi trekke frem som gode eksempler nå i desember.

  • Dalane friluftsråd har Friluftskvelder som et av sine faste tilbud. Dette er et ukentlig arrangement som arrangeres rundt om i medlemskommunene – også i vinterhalvåret – og er åpne for alle. Friluftskveldene arrangeres på tilrettelagte områder i naturen, slik at flest mulig skal få mulighet til å være med. Her samles folk rundt et bål, under en tarp eller inni en gapahuk, og får servert et varmt måltid som er tilberedt på bålet. Etterpå er det kaffe eller kakao og dessert. På friluftskveldene arrangeres det også lavterskel-leker og aktiviteter i regi av lokale organisasjoner.
  • Et annet eksempel er Sunnmøre friluftsråd som arrangerer Familiekveldsturer. Dette er familievennlige turer hvor man samles rundt et bål med en kopp kakao, griller litt enkel mat og får se eller høre et kulturelt innslag. Turene er åpne for alle, og de fleste passer også for de med rullestol eller barnevogn. I november arrangerte Sunnmøre friluftsråd familiekveldsturer i alle sine 13 medlemskommuner.

God adventstid

Disse - og mange andre - er tilbud vi mener er gode eksempler på det å legge til rette for lavterskel friluftsliv, hvor man kommer seg ut i naturen og får være med i et sosialt fellesskap. Det er ikke alltid så mye som skal til for å skape de gode rammene for en hyggelig kveld med andre mennesker. Delta på et arrangement, inviter med deg en venn ut og gi hverandre utetid! Ute kommer samtalene ofte lettere, og man er sammen om de gode opplevelsene. 

Vi i FL ønsker alle en frisk og fredfull adventstid ute i friluft!

 

 

Dato skrevet 06.12.2019 09:10 . Endret 06.12.2019 09:42 .