1. Hjem
  2. 31. august til 8. september er det Friluftslivets uke over hele Norge!
31. august til 8. september er det Friluftslivets uke over hele Norge! - headerbilde Synne Kvam/friluftsliv i praksis

31. august til 8. september er det Friluftslivets uke over hele Norge! 

  

Uka skal feire norsk natur og friluftsliv, inspirere enda flere til å komme seg ut og er en fin måte å introdusere lavterskel friluftsliv for barn og unge og egentlig passe uken for alle! 

Farger_FU_Logo-051.jpg

Sove ute? 

Lørdag 31. august oppfordres hele Norge til å sove ute. Deler du opplevelsene dine med bilder med emneknagg #nattinaturen kan du i tillegg vinne flotte premier!


Friluftsrådene landet rundt er også med på uken og oppfordrer alle til å være med å feire naturen som vi er så glade i. 

Det kan være alt fra enkle skog- og fjellturer, sopp- og bærplukking, elvevandringer, naturstier, bålkos og pølsegrilling, felles overnatting i telt eller bare ute på balkongen, turer til spennende historiske steder eller andre naturopplevelser. 

Det er ikke nødvendig å legge lista for høyt oppfordringen er å skape opplevelser som gjør at alle opplever mestring i det de er med på ute i ute i naturen. 

#nattinaturen er allemannsretten i praksis, en rett som gjør det mulig for oss i Norge å ferdes fritt, høste fra og oppholde oss i naturen. Men husk at allemannsretten også forplikter til å ta hensyn til grunneiere, til sporløs ferdsel, blant annet ved at vi viser hensyn til natur og beitedyr, og ikke minst at vi rydder opp etter oss! 

Norsk Friluftsliv har egne nettsider som viser litt av det som skjer landet rundt på friluftslivets uke. 

 

 

Dato skrevet 28.08.2019 12:41 . Endret 05.09.2019 09:24 .