1. Hjem
  2. Feriestart med Friluftsskoler
Feriestart med Friluftsskoler - headerbilde Friluftsrådet Vest. Fra Friluftsskole på Lindøy i fjor.

Over hele landet arrangeres det Friluftsskoler for 10 til 13 åringer. Mye moro og intro til kult friluftsliv.

Friluftsskolen er et samarbeid mellom DNT og FL, men en rekke andre friluftslivsorganisasjoner bidrar også som arrangører eller medhjelpere. Det gjør at det på landsbasis kan arrangeres ca 200 Friluftsskoler med plass til over 4.000 barn.

Friluftsskolen arrangeres over 3 til 5 dager i nærmiljøet i skolenes ferie. Målet er at barna skal får lystbetont introdukson til grunnleggende friluftslivsferdigheter. Allemannsretten, kartforståelse, turplanlegging og leirslaging er obligatoriske tema, og så varierer innholdet etter sted og muligheter. Felles for alle er høyt aktivitetsnivå og mye moro. Vi legger også vekt på at barna skal få tid til utforsking og prøving på egenhand. Det viktigste er kanskje å gi alle ei god ferieuke og lys til å drive mer med friluftsliv.

Det er viktig for oss at alle kan delta på Friluftsskolen uavhengig av forhandsferdigheter, utstyr og lommebok. Vi holder derfor deltakeravgiften lav og har noen gratisplass, takket være offentlige tilskudd og en raus gave fra Sparebanskstiftelsen DNB. Miljødirektoratet er en viktig bidragsyter og Kulturdepartementets økning av spillemidler til friluftslivsaktivitet for barn og ungdom var svært kjærkomment for de Friluftsskolene som friluftsrådene har ansvar for. Gaven fra Sparebankstiftelsen gjør at alle Friluftsskolene er utstyrt med bålpanner, øks og sag, førstehjelpsutstyr, kompass og orienteringsposter, samt hjelpemidler og tips til de obligatoriske aktivitetene. Og vanlig friluftsliv, som vi driver på Friluftsskolen, kan gjøres i helt vanlige klær - her trengs ikke investering i dyre sko, jakker, bukser eller annet utstyr for å være med.

En rekke steder er Friluftsskolen i gang denne første uka i skolenes sommerferie, og mange starter neste uke. Så kommer det en ny pulje med Friluftsskoler før skolestart i august. De fleste friluftsskolene er nok fulltegna, men sjekk mulige ledige plasser via www.friluftsskole.no Og så arrangeres det noen Friluftsskoler i høstferien og...

 

Dato skrevet 25.06.2018 10:56 . Endret 29.06.2018 09:36 .