1. Hjem
  2. Årets friluftsråd 2020!
Årets friluftsråd 2020! - headerbilde Jæren friluftsråd/Kvassheim fyr

Kvassheim og Jæren til topps!

Jæren Friluftsråd ble på årsmøtet til Friluftsrådenes Landsforbund kåret til Årets friluftsråd 2020 for sitt arbeid med omforming av Kvassheim fyr til kystopplevelsessenter

 -Det er et imponerende arbeid Jæren Friluftsråd har gjort med å sikre fyret til allmenn bruk og sett det i stand til et kystopplevelsessenter med undervisningsopplegg for barn og unge, åpen dagsturhytte og overnattingsdel i den tidligere assistentboligen, sa styreleder i Friluftsrådenes Landsforbund, Ane Mari Braut Nese under prisutdelingen. 

20 års innsats

Det er nesten 20 års arbeid som nå er fullført. På veien har friluftsrådet tatt prinsipielle kamper for allmenn bruk av nedlagte fyrstasjoner og spillemidler til overnattingshytter langs kysten og i lavlandet, som hele frilufts-Norge nå nyter godt av. 

 Prisen består av diplom og 10.000 kroner, men aller mest heder og ære. Og mediene er opptatt av friluftsliv og skriver mye om Jæren friluftsråd.
Noen fine klipp fra nettverden:
Fra Stavanger Aftenblad nyheter og på Instagram.
NRK Rogaland
Fra Jærbladet
Og fylkeskommunen 

Begrunnelsen

I nominasjonen til prisen heter det at Jæren Friluftsråd er nominert for sitt arbeid med omforming av Kvassheim fyr til kystopplevelsessenter. Friluftsrådet har gjennomført et omfattende arbeid med sikring og tilrettelegging av fyret slik at det nå fungerer både som dagsturhytte, overnattingssted og del av besøkssenter våtmarksenter Jæren. 

Avtalen om å overta fyret til allmenne friluftslivsformål og gjennomslaget for spillemidler til overnattingsdelen, er seire som alle som tilrettelegger for friluftsliv langs kysten drar nytte av.

Kriterier

Kåringen skal baseres på et enkelt tiltak gjennomført av et medlemsfriluftsråd i FLs årsmøteperiode. Det kan like gjerne være et lite og originalt / kreativt tiltak som et kostnadskrevende og stort. Kåring av årets friluftsråd skal baseres på et tiltak som har vært en viktig del av friluftsrådets arbeid i årsmøteperioden. 

De andre nominerte

I tillegg til Jæren Friluftsråd var Midt-Agder Friluftsråd foreslått for sitt arbeid med mulighetsstudie Otra elvepark, Midt-Troms Friluftsråd for ti års arbeid med forum for folkehelse og friluftsliv, og Ishavskysten Friluftsråd for arbeid med Læring i friluft.

Glade prisvinnere

  årets friluftsråd 2020 med alle.jpg

Foto; 
Det er styret i Friluftsrådenes Landsforbund som er jury for prisen, og styreleder Ane Mari Braut Nese kunne overrekke prisen til en stolt styreleder i Jæren Friluftsråd, Henry Tendenes, og daglig leder Øystein Dahle med prisen godt assistert av Morten Dåsnes fra FL.  

Dato skrevet 05.06.2020 10:34 . Endret 05.06.2020 13:02 .