1. Hjem
  2. Friluftslivets uke, strandryddeuken og beintøff
Friluftslivets uke, strandryddeuken og beintøff  - headerbilde Gard Eirik Arneberg/friluftsliv for hele familien

Mye som skjer i september

Friluftsrådene har mye på gang både i egen regi og som støttespillere for andre arrangementer. Det er mye å glede seg til i september og her presenterer vi noe av det som skjer. 

 

Friluftslivets uke

Friluftsrådene støtter aktivt opp under Friluftslivets uke
2. – 10. september 2023!

Bli med ut på tur!

psyksik helse barn i naturen med skilt.jpg

Friluftsrådene er også med på mange ulike arrangementer hvor vi sammen med resten av friluftlivsNorge feirer norsk natur og friluftsliv gjennom en hel uke. Bli med ut på tur!
Friluftslivets uke har blitt arrangert siden 1993, og finner alltid sted fra første helg i september – hvert år. 

I Friluftslivets uke inviteres alle i hele Norge til å bli med ut i naturen. Over hele landet kan du delta på spennende friluftslivsaktiviteter i regi av lokale lag og foreninger, organisasjoner, friluftsråd og kommunen der du bor.

Det hele sparkes i gang ved at hele Norge inviteres til å sove ute under #nattinaturen lørdag 2. september.

Målet med uken er å få flere ut i naturen, ha det gøy og skape flest mulig gode minner! Det er Norsk Friluftsliv og de norske friluftslivsorganisasjonene som står bak.

Friluftslivets uke har blitt arrangert siden 1993, og finner alltid sted fra første helg i september – hvert år. 

I 2022 ble det registrert over 1400 arrangementer i aktivitetskalenderen for uken.

Hva skjer i mitt nærområde? Det finnes du lettes ut av ved å sjekke aktivitetskalenderen for Friluftslivets uke på hjemmesidene til friluftslivets uke hos Norsk Friluftsliv.


Gå til skolen i september!

Miljøagentene vil kåre Norges tøffeste gåklasse.

beintøff.jpg

Vi støtter oppunder initiativet til Miljøagentene om at flere må gå til skolen!
De oppfordrer oss til å gå for planeten!

Fra 4. september til 25. september deltar barn over hele landet på Beintøft, Norges største gå-til-skolen-aksjon. Hvert år er over 50 000 barneskoleelever med på å gå, sykle og reise kollektivt til skolen. Dette fører til mindre CO2-utslipp, mindre plast i naturen og tryggere skoleveier.
Les mer her på sidene og registrer deg! 

 

Strandryddeuka!

Alle kan ikke gjøre alt, men alle kan gjøre litt!

strandryddeuka  (1).png

Strandryddeuka 8. – 17. september 2023

For mange har det blitt en tradisjon å delta på Strandryddeuka og denne høsten inviterer Hold Norge Rent til en ny runde med nasjonal ryddeuke.Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre litt. Både store og små ryddeaksjoner bidrar til en renere natur. Ta med deg hansker og søppelsekk, og plukk du også!

Tenk at det i 2022 var 800 000 nordmenn som bidro til frivillig opprydding! Som et aktivt medlemn i Hold Norge Rent oppfordrer vi til rydding langs elver, innsjøer, strender, holmer, øyer, stier og i byrommet – gjerne i nærheten av der du bor. Under Strandryddeuka bidrar barnefamilier, vennegjenger, studenter, bondelag, fiskerinæringen, friluftsråd, lag og foreninger, kommuner, avfallsselskap og mange, mange flere til en ren og vakker natur.
Les mer om hvordan du kan delta bak lenken her

Geologiens dag 

geologiens dag.jpg

Årets Geologiens Dag blir arrangert lørdag 9. september, og temaet er "Istider formet landet"

Temaet er valgt fordi det er 200 år siden geolog, og professor i bergvitenskap, Jens Esmark gjorde observasjoner som ledet fram til teorien om at Norge har gjennomgått en istid. Men, temaet er bare en liten del av all den kunnskapen som blir formidlet på Geologiens Dag det skjer mye mer!

Geologiens Dag er en stor nasjonal dugnad som gjøres av ildsjeler rundt i hele landet, med hovedformål å få barn og unge interessert i geologi.
Det har til sammen vært over 20.000 besøkende på 70-80 ulike arrangementer, og ca 1200 dugnadstimer er brukt av frivillige hver høst. Det har blitt gjennomført arrangement på torg, museer, gruver, bergverk, skoler, barnehager, ved nærbutikk og mange geoturer.
I flere år har det også blitt arrangert en "geologisk" båttur på Oslofjorden.Viktig kunnskap om naturen for oss alle. Vi oppfordrer til å sjekke ut hvilke arrangmenter som finnes i ditt nærområde.

Og NB!

Hvert år arrangerer de en tegnekonkurranse  for barn og unge. 1. 2. og 3. premie kr 1000,- 750,- og 500,- Tegninger kan sendes inn hele året men fristen er 1. oktober. 
Vinnerne blir kåret i oktober hvert år. De sender ut en gratis arrangørpakke til alle som melder på arrangement her i deres kalender.

Friluftsrådene møtes ved russergrensen! 

Vi ønsker velkommen til ansattsamling i Kirkenes tirsdag 19. sep.- torsdag 21. sep. 2023
i regi av Finnmark Friluftsråd og Friluftsrådenes Landsforbund.

Dette vil bli en inspirerende, energifylt og tankevekkende samling i Kirkenes.

Vi ser frem til å møtes for å knytte bånd, skape felles minner, få innblikk i hvordan Finnmark Friluftsråd arbeider og hvordan det er å leve i Kirkenes, tett på grensen til Russland.

Før og etter

Det er satt opp et bredt program burde passe for mange ansatte og alle som kjenner en ansatt i et friluftsråd vil merke en forskjell - før og etter! 

 

 

Dato skrevet 31.08.2023 09:42 . Endret 01.09.2023 08:49 .