Skip Navigation Links.

Læring i friluft       GodTur  Naturlos_     Regional områder

Trondheimsregionens friluftsråd benytter også facebook og instagram til informasjonsflyt

Facebook - Trondheimsregionens Friluftsrad

Instagram -  @trondheimsregfriluft  #utitrøndelag

 face og insta bilde justert

BLI med på Naturlosturer i 2017

Banner-Naturturlos just for web

Naturlos for Trondheimsregionen er et prosjekt satt i gang av Trondheimsregionens friluftsråd med Trondhjems Turistforening som samarbeidspartner. Formålet med Naturlos-prosjektet er å bidra til å markedsføre utendørs natur- og kulturaktiviteter i regionen. Oversikt over turer og aktiviteter i 2017 finnes HER,

 

Haukvatnet brygge_IMG_9503_2.JPG 2017

Høstdagen ved Haukvatnet

Informasjon om høstdagen ved Haukvatnet finnes best på  Facebook og FB arrangement Høstdagen ved Haukvatnet

Moltemyr

Friluftsdagene 2017

På tradisjonelt vis arrangeres det også i år friluftsdager i Trondheimsregionen og i friluftsrådets medlemskommuner. 

Friluftsdagene i Trondheimsregionen arrangeres av Trondheimsregionens friluftsråd i samarbeid med Statskog og ulike lag og foreninger.

Høstdagen ved Haukvatnet i Trondheim, er et tilrettelagt arrangement for alle og arrangeres i i regi av friluftsrådet, idrettskretsen og FNF Sør-Trøndelag.

 

 

Stavsjøen folk og kajakk  2016 IMG_0366 (1)

FRILUFTSDAGEN VED STAVSJØEN I MALVIK 2017

Den årlig friluftsdagen ved Stavsjøen arrangeres søndag 27. august fra kl 11.00 - 14.00 med mange aktiviteter for hele familien. Arrangementet passer for alle og foregår i et tilrettelagt område som passer alle. Kaffe serveres fra svartkjel hele dagen og det blir kiosksalg. Arrangører er Trondheimsregionens friluftsråd i samarbeid med Malvik Jeger og fiskeforening, Statskog og MalvikIL padlegruppe. Velkommen til en trivelig dag ved og på Stavsjøen til alle. 

Del dine turopplevelser med å tagg bildene med ‪#‎utitrøndelag  (7.8.2017)

Plakat invitasjon friluftsdag Stavsjøen 2017just

Linda Hofstad Helleland red2017

Sommerprat med kultur og idrettsminister Linda Hofstad Helleland

Kultur og idrettsminister Linda  Hofstad Helleland var lørdag 5. august på tur med Malvik Høyre og Trondheimsregionens friluftsråd. Sammen med ordfører i Malvik ble kulturministeren tatt med på en vandring på Malvikstien. En trivelig vandring gikk med en ivrig og engasjert prat om viktige tema med betydning for alle. Viktigheten med god tilrettelegging, virkemiddel med spillemidler til friluftstiltak, merking av turveier og stier som god motivasjon til befolkningen. Friluftsliv som lavterskel folkehelsetiltak som passer for alle. Ut på tur med kulturminner som turmål. Pilegrimsleden som aktiv og spennende turled gjennom 20 år. Marin forsøpling og hver enkelt sitt viktige bidrag gjennom strandrydding og Strandryddeaksjon Rydd en Strand i regi av Hold Norge Rent. Snart valg og da er det viktig for alle å være på de politiske miljøer for å sette friluftsliv på agendaen. (6.8.2017) 

Trondheimsregionens friluftsråd ønsker alle en god og aktiv sommer #utitrøndelag

Sommerbilde Litj moen 2017 til web

Grønneset 2017 DSC_0567

FRILUFTSDAG PÅ GRØNNESET VED ÅNØYA 18 JUNI 2017 VEL BLÅST

Den tradisjonsrike friluftsdagen på Grønneset ved Ånøya i Skaun ble arrangert søndag 18. juni.
Til tross noen skiftende vær, møtte godt over 100 mennesker frem til et rikholding tilbud av aktiviteter.
Dagen startet med Grønneset stafetten, og mange deltok der, noen fortsatte å kose seg på friluftsdagen, mens andre dro på andre aktiviteter. Friluftsdagen arrangeres av Skaun IL i samarbeid med Trondheimsregionens friluftsråd og Statskog, og mange lag/foreninger er tilstedet for å skape aktivitet for alle.
 
Grønneset DSC_0296

FRILUFTSDAG PÅ GRØNNESET VED ÅNØYA 18 JUNI 2017

Den tradisjonsrike friluftsdagen på Grønneset ved Ånøya i Skaun arrangeres søndag 18. juni

kl. 14.00. Masse spennende aktiviteter er tilrette lagt på flotte Grønneset friluftsområde, se vedlagte invitasjon.  (16.6.17)

Invitasjon  Friluftsdagen Grønneset 2017

OleM og Ingrid på Vennafjellet 2017 IMG_0643

Ordførerens tur i Malvik og Selbu kommune 15.6.2017

Sola kom da det var felles ordførertur med Malvik kommune og Selbu kommune og ordførerne Ingrid Aune og Ole Morten Balstad til topps på Sørfele / Vennafjellet / Baklifjellet, som er grensestrøkene mellom kommunene. De 135 som møtte frem fikk en topp tur opp og der ventet nykoka kaffe på alle. Turfølge hadde stor spredning i alder fra 6 år til 98 år. Å nyte utsikten i alle himmelretninger fra toppen er helsebot for alle og ordførerne i Trondheimsregionen går alltid foran og viser vei med sine valg for bedre helse og livsglede for alle. (16.6.2017)

Idrettsveien ordførertur Melhus 2017

Ordførerens tur i Melhus kommune 14.6.2017

Onsdag 14.6 ønsket ordfører Gunnar Krogstad velkommen til sin ordførertur på Skjeggstad på Hølonda. Og de om lag 70 ivrige turdeltagerne og beboere fra Idrettsveien bofelleskap, hørte på ordfører Krogstad og kjentmann Olav Harald Langås fortelle om området, og lyttet spent til kulturhistoriske beretninger om området tilbake til steinalder og brosjealder. Nyere gårdshistorie med 10 generasjoner i samme familie ble foretalt før turen gikk opp mot helleren og Skulberga. Kvelden ble avslutta med et besøk og orientering på et gravfelt med 8 større gravhuager. (15.6.2017)

Tur Lions Kirkes bymisjon og brulkere av vår frue kirle 140617

Lions og Kirkens bymisjon på tur til Munkholmen 14.6.2017

Lionsklubbene i Trondheim i samarbeid med Kirkens Bymisjon og Trondheimsregionens friluftsråd gjennomførte 14. juni en tur til Munkholmen med brukere av Kirkens bymisjon sitt tilbud Åpen kirke i Vår Frue kirke. Turen markerte også Lions sitt 100 års jubileum. De 40 deltagerne fra "åpent kirke" tilbud som ble med på en tur til Munkholmen fikk en stor opplevelse og gleden var stor blant deltagerne på både turen, omvisningen og et godt måltid, og når været var på turfølge sin side ble dette en minnerik tur. (15.6.2017)

IMG_6139 Grønneset 2016

FRILUFTSDAG PÅ GRØNNESET VED ÅNØYA 18 JUNI 2017

Den tradisjonsrike friluftsdagen på Grønneset ved Ånøya i Skaun arrangeres søndag 18. juni

kl. 14.00. Masse spennende aktiviteter er tilrette lagt på det flotte friluftsområdet Grønneset, se vedlagte invitasjon. Dagen starter med Grønneset stafetten  kl. 12.00. Ta med venner og bekjente til en trivelig dag på Grønneset. Friluftsdagen arrangeres av Skaun IL i samarbeid med Trondheimsregionens friluftsråd og Statskog, og mange lag/foreninger er tilstedet for å skape aktivitet for alle. Vel møtt. (13.6.17)

Invitasjon  Friluftsdagen Grønneset 2017

Hilde Opoku i loddtrekning 2017

Ordførerens tur i Trondheim 13.6.2017

Det ble en trivelig ordførertur tirsdag 13.6 med varaordfører Hilde Opoku i Trondheim kommune, da det ble invitert til tur langs kystnære områder fra Rotvoll til Ranheim og Grytbakkfjæra. Historiske minner, byggepress, byutvikling og utvikling og tilrettelegging av kyststi var noe praten som gikk blant de 40 som vandret frem til nykokt kaffe på Ranheim. (14.6.2017) 

Hilde Opoku bruks på web

Tirsdag 13. juni blir det Ordførertur i Trondheim

Varaordfører Hilde Opoku inviterer på tur fra Rotvoll mot Være. Vi ser på planer for sjønære områder, litt historikk og hvor vi vil frem i tid. Oppmøte og parkering ved utfartsparkeringsplassen nedenfor Rotvoll kl. 18.00. Underveis stopper vi og tar en kaffe kopp. Velkommen.

kart ordførertur Trondheim 2017 Rotvoll

Gunnar Krogstad

Onsdag 14. juni er det Ordførertur på Melhus

Ordfører Gunnar Krogstad inviterer på til Skjulberga på Hølonda. Der blir det en lett tur i et kulturhistorisk rikt område med historie tilbake til steinalder/bronsealder. Oppmøte og parkering ved Skjeggestad kl.18.00, det er merka fra Bennaveien. Velkommen.

Kart parkering ordførertur Melhus 2017

Ingrid og Ole Morten 2016

Torsdag15. juni blir det felles ordførertur for Malvik og Selbu.

Ordførerne Ingrid Aune i Malvik og Ole Morten Balstad i Selbu inviterer til felles tur på Vennafjellet.

Oppmøte blir ved Gammelvollstoggo kl. 18.00 og parkering kan gjøres langs veien fra bommen og nedover. Det oppfordres til samkjøring, iallfall fra parkeringsplassen på Høgda da det er litt dårlig med parkeringsareal ved Nato veien ved Gammelvollstoggo.  Vi skal en tur opp til topps og få litt historie om hva vi ser i det fjerne. Velkommen.

Jon P Husby Stykkeskammen IMG_0542

Ordførertur i Skaun 31.5.2017

Ordfører Jon P. Husby inviterte på tur fra Lyngstua over Høgsetåsen til Stykkeskammen og til tross for litt usikkert vær, kaldt og noe regn, møtte 85 mennesker opp til en fin og interessant tur til utkikspunktet Stykkeskammen.  Kjentmann Ole Hammer viste frem noe av de flotte turområdene i Børsa og utsikten ned til Viggja. (1.6.2017)

Ordførertur Klæbu 300517_DSC8805

Ordførertur i Klæbu 30.5.2017

En super kveld dannet ramma for de 55 som deltok på ordfører Kirsti Tømmervold i Klæbu kommune sin tur til Blæstertjønna i Brungmarka tirsdag 30. mai. Regionens villmarkspredede utfarts område Brungmarka, rikt på kullturminner og spennende vegetasjon var flott å besøke på en vaker godværskveld med trivelig turfølge. Flott at så mange ble med ut i den fantastiske Klæbu-naturen.  

Kirsti til web red

Ordførernes tur i Klæbu 2017

Ordfører Kirsti Tømmervold i Klæbu kommune inviterer tirsdag 30. mai kl. 18.00 på tur inn i Brungmarka og opp til Blæstertjønn. Et flott og lite rørt turområdet venter på turfølge. Turen går for det meste på god sti og vei. (24.5.2017)

Kart finnes her: Kart Brungmarka ordførertur Klæbu 2017

Jon P 2016 IMG_9091

Ordførernes tur i Skaun 2017

Ordfører Jon P Husby i Skaun kommune inviterer onsdag 31. mai kl. 18.00 på tur fra Lyngstua i Børsa til Stykkeskammen over Høgsetåsen. Turen på ca. 5 km går i lett og fint terreng. I turboka På tur i Skaun er dette tur nummer 28. (24.5.17)

Kart finnes her: Kart ordførertur Skaun Lyngstua

Jenter på ordførertur Stavsjøen DSC_1630

Ordførernes turer i 2017

Bli med ordførerne på tur for 11.gang. 

Ordfører Kirsti Tømmervold i Klæbu kommune inviterer tirsdag 30. mai kl. 18.00 på tur inn i Brungmarka og opp til Blæstertjønn.

 

Ordfører Jon P Husby i Skaun kommune inviterer onsdag 31. mai kl. 18.00 på tur fra Lyngstua i Børsa til Stykkeskammen over Høgsetåsen.

 

Hilde Opoku i Trondheim kommune inviterer tirsdag 13. juni kl. 18.00 på tur langs fjorden fra Grillstad mot Være.

 

Ordfører Gunnar Krogstad i Melhus kommune inviterer onsdag 14. juni kl. 18.00 på tur til Hølonda og til Skulberget.

 

Ordfører Ingrid Aune i Malvik kommune og ordfører Ole Morten Balstad i Selbu kommune inviterer til fellestur torsdag 15. juni kl. 18.00 til Vennafjellet.

IMG_0455 Hjul på avveie

DUGNAD PÅ MUNKHOLMEN 2017

Årets dugnad og Strandryddedag ble gjennomført med nesten 80 fremmøtte på en kald trønderkveld #holdnorgerent #ryddenstrand #utitrøndelag #munkholmen Takk for stor deltagelse til deltagelse fra blant annet Lions Trondheim, Kirkens bymisjon, Sandmoen mottak, Skaun voksenopplæring og andre venner av Munkholmen. (9.5.17)

IMG_1656 Gunnar Krogstad

Åpning av Friluftsport Melhussletta

Åpning av trimpark #melhuskommune og Melhus sin #friluftsport i sentrum og ved starten av #melhussletta turstier #utitrøndelag med ordfører Gunnar Krogstad og tidligere ordfører Jorid Jagtøien. Flott anlegg med betydning for alle #helsefremmer #livskvalitet  - Bedre helse og livskvalitet hos alle.

Kong Harald på Midtsand IMG_0092

Kongebesøk i Malvik og Selbu

Hans Majestet Kong Harald gjennomførte 25. oktober 2016 offisielle besøk i to av friluftsrådets medlemskommuner. I Selbu kommune gikk besøket blant annet til Peder Morset Folkehøgskole og hvor også skolens 40 års jubileum ble markert, og hvor friluftsrådet og folkehøgskolen hvert arrangerer år en tilrettelagt friluftsdag. I Malvik ble HM Kong Harald invitert til en aktiv friluftslivs /- og kulturdag på Midtsandtangen friluftsområde.  Kongen fikk blant annet servert bålkaffe fra svartkjel og praten gikk livlig, som den ofte gjør når folk treffes utendørs på tur og HM Kong Harald var i storslag under besøket. Viktig å ha det godt, - ta en tur ut, - vær aktiv og - behold leken og gjerne en kopp bålkaffe, da trives vi og har det godt og vi beholder helsen godt også når vi blir eldre... var noe av tema som det ble pratet om og som Kongen var opptatt av.

En annerledes friluftsdag med flere tusen deltagere ble svært vellykka på en av høstens fineste dager. (25.10.2016)

Vassfjellhytta tur 2016 IMG_8398

Friluftsdag ved Vassfjellhytta 11. september 2016

Friluftsdagen ved Vassfjellhytta i Vassfjellet bokstavelig regnet bort for mange på søndag og det store regnværet satte en stopper for en folkefest  i Vassfjellet som dette bruker å være. Men, for de tøffingene som valgte å ta turen opp til Vassfjellhytta, smakte det ekstra godt med fersk bakst og noe å drikke inne i hytta. Det er spenning med allslags vær og når skodda ligger helt nede på myra og det bøtter ned med regn, gir også det en helt spesiell turopplevelse og blir ikke glemt så fort. (12.9.16)

Rektor og elever PMF DSC_1957

FRILUFTDAG VED PEDER MORSET FOLKEHØYSKOLE LØRDAG 10.september 2016

Årets friluftsdag ved PMF i Selbu ble avviklet i et flott høstvær. Friluftsdagen har de senere år bare økt i popularitet og besøkende tok ivrigdel i de mange aktivitetene det var lagt til rette for. Det ble på tradisjonelt vis mulighet for å kjøpe grøt og det fører til at mange velger å ta middagen på skolen denne dagen. Tett på 400 mennesker var innom på PMF og mange registrerte seg for en tur i naturstien som gikk innom de mange postene med aktiviteter. Deltagerne kom fra både Selbu og nabokommunene og setter pris et arrangement hvor ideologien bak skolen med inkludering og toleranse blir fremhevet.

Friluftsdagen arrangeres av Peder Morset folkehøyskole, Trondheimsregionens friluftsråd, Selbu kommune i samarbeid med lag og foreninger i Selbu. Takk til alle som bidro til å gjøre også denne dagen trivelig for alle. Innslag om friluftsdagen i NeaRadio og NeaRadio (11.9.16)

PMF LANGHUS DSC_1387

Friluftsdag på Peder Morset folkehøgskole i Selbu lørdag 10. september 2016

 Mellom kl. 11.00 og 15.00 arrangeres vi igjen for 6. året friluftsdag på Peder Morset folkehøgskole. Flere lag og foreninger i Selbu bidrar med mange forskjellige aktiviteter. Det blir matsalg og som vanlig kan besøkende kjøpe middagen kontant her denne dagen. Friluftsdagen gjennomføres i skolens ånd og tuftet på iden om inkludering og toleranse. Velkommen til en spennende dag på skolen, for skolen, elevene og ikke minst små og store.

Friluftsdagen arrangeres av Selbu kommune, Peder Morset folkehøgskole og Trondheimsregionens friluftsråd i samarbeid med Statskog, lag og foreninger i Selbu. (8.9.16) Friluftsdag Peder Morset folkehøgskole Selbu 2016

VASSFJELLHYTTA DSC_1438

Høstdag i Vassfjellet og ved Vassfjellhytta 2016

 Søndag 11. september 2016 arrangeres Høstdag i Vassfjellet. Bak høstdagen står Melhus IL trim, i samarbeid med Trondheimsregionens friluftsråd, Statsskog og Skogselskapet i Sør-Trøndelag. Vassfjellhytta holdes åpen for servering fra kl. 11.00-15.00. Det vil blir som vanlig ulike aktiviteter omkring hytta. Premiering. Salg av pølser, vafler, sveler, kaffe og saft. Bomveien fra Kvål holder åpen fra kl. 09.00-16.00. (8.9.16)

HØSTDAG ANNONSE 2016 

Klart det går 122

Klart det går ......!

Kurs i «Hvordan tilrettelegge for fysisk aktivitet for funksjonshemmede i gymsalen og i friluftsliv?»

Tirsdag 27. september 2016 –påmelding innen 22.9 til pej@idrettsforbundet.no 

2016Invitasjon til kurs KLART DET GÅR .. om tilrettelegging for funksjonshemmede i Trondheim 27sept

DSC_5165 karusell Teigen

Familiefriluftsdag ved Teigen bygdemuseum i Klæbu 4.9.2016

Kulturuka i Klæbu kommune ble på tradisjonelt vis avslutta med familiefriluftsdag på Teigen bygdemuseum ved Selbusjøen. Klæbu historielag hadde sammen med mange andre lag og foreninger lagt til rette for mye aktivitet og historie. Det møtte frem rundt 600 mennesker, og for å gi de mange barna en smak av popcorn, ble det poppet til stor iver på stort vis i et badekar. Redningsselskapets ungdomsgruppe var tilstedet på Selbusjøen med redningsbåt og Elias båt. Klæbuspeiderne inviterte til en #nattinaturen #nattinaturentrøndelag fra lørdag til søndag.

Arrangører av friluftsdagen er Klæbu historielag, Klæbu kommune, Trondheimsregionens friluftsråd, Statskog i samarbeid med mange ulike lag og foreeninger. (5.9.16)

Åpning Haukvatnet 2016 DSC_0172

2000 på Høstdagen ved Haukvatnet

Høstdagen ved Haukvatnet på Byåsen i Trondheim smadret sin gamle deltakerrekord da arrangementet søndag 4. september samlet rundt 2000 personer.

Høstdagen, som ble arrangert for 25. år på rad, er nå ett av Norges største kombinerte frilufts- og idrettsarrangementer som er spesielt tilrettelagt for funksjonshemmede.

Aktivitetene er lagt til Haukvannet og den 2.3 kilometer lange og godt tilrettelagte løypa rundt vannet.

Under årets arrangement fikk deltakerne blant annet prøve seg i fekting, kano, kajakk, fiske, bueskyting, skyting, klatring, lassokasting, boccia, familieorientering, natursti og stående padling.

Arrangører av Høstdagen er Trondheimsregionens  Friluftsråd, Sør-Trøndelag Idrettskrets, Norges idrettsforbund og Forum for Natur og Friluftsliv i Sør-Trøndelag i samarbeid med Statskog, Trondheim Bydrift og en rekke lag og foreninger.   (4.9.16)

Stavsjøen 2016 folk IMG_0362

Friluftsdagen ved Stavsjøen i Malvik 28. august 2016

På en flott søndag i sol, møtte om lag 750 menesker opp for å ta del i de mange aktivitetene som var tilrettelagt ved Stavsjøen i Malvik. Friluftsdagen som er et samarbeid mellom flere aktører, hadde tilbud om aktiviter både på vann og land og de fleste tok turen på naturstien før en kajakktur ventet. Etterpå smakte det med kopp kaffe fra Statskog. Friluftsdagen ble arrangert av Trondheimsregionens friluftsråd og Malvik Jeger og fiskeforening i samarbeid med Statskog, Hommelvik turnforening og Malvik padlegruppe.  (290816)

Haukvatnet2015c

Høstdag ved Haukvatnet i Trondheim søndag 4. september

Den tradisjonsrike høstdagen ved Haukvatnet feier i år 25 års jubileum og arrangeres 4. september. Det blir muligheter til å delta på en rekke aktiviteter rundt vannet. Blant annet vil det bli kano, kajakk, klatring, fiske, bueskyting, skyting, skotthyll, boccia og natursti med mer. Høstdagen åpnes kl. 1200. Aktivitetene vil foregå fra kl. 12 til kl.15. Arrangementet er gratis og er spesielt tilrettelagt for funksjonshemmede. Arrangører av Høstdagen ved Haukvatnet er: Trondheimsregionens Friluftsråd, Sør-Trøndelag Idrettskrets, Trondheim Bydrift og Forum for Natur og Friluftsliv i Sør-Trøndelag i samarbeid med mange lag og foreninger og Skogselskapet i Trøndelag, Trondheim Handicapidrettslag og Statskog (23.8.16)

Friluftsdag_Teigen1

Familiefriluftsdag på Teigen i Klæbu søndag 4. september

Kulturuka i Klæbu avsluttes med at det arrangeres familiefriluftsdag på Teigen bygdemuseum fra kl. 12.00 - 15.00 søndag 4. september. Det er lagt opp til et mangfold av aktiviteter som passer for alle og en hver. Klæbu historielag byr på et rikholdig tilobud av aktiviteter sammen med ulike lag og foreninger som er tilstedet og skaper aktiviteter som alle kan delta i.

Det er mulighet for å innta søndagsmiddagen på Teigen, salg av både rømmegrøt og spekemat, kaffe og kake. Familiefriluftsdagen arrangeres av: Klæbu kommune, Klæbu historielag og Trondheimsregionens friluftsråd i samarbeid med Statskog og ulike lag og foreninger (23.8.16)

Program Friluftsdag Teigen bygdemuseum 2016

Stavsjøen oversikt IMG_7028

FRILUFTSDAGEN VED STAVSJØEN I MALVIK 2016

Den årlig friluftsdagen ved Stavsjøen arrangeres søndag 28. august fra kl 11.00 - 14.00 med mange aktiviteter for hele familien. Arrangementet passer for alle og er i et tilrettelagt område. Kaffe serveres fra svartkjel hele dagen og det blir kiosksalg. Arrangører er Trondheimsregionens friluftsråd i samarbeid med Malvik Jeger og fiskeforening, Statskog, Hommelvik turnforening og Malvik padlegruppe. Velkommen til en trivelig dag ved og på Stavsjøen til alle. 

Del dine turbilder frem mot ‪#‎friluftsdagen‬ ved ‪#‎stavsjøen‬ og vær med i trekningen av Aburøk ‪#‎aburøk‬ Del dine turopplevelser med @malvikjff og @trondheimsregfriluft Tagg bildene med ‪#‎utitrøndelag‬ Konkurransen varer fra 11.8 - 29.8 ‪#‎godtur‬ (15.8.2016)

Friluftsdag Stavsjøen 28.8.2016

FOLK Stavsjøen IMG_7773_5633222a

FRILUFTSDAGENE 2016 og 25 års jubileum for Høstdagen ved Haukvatnet.

På tradisjonelt vis arrangeres det også i år friluftsdager i Trondheimsregionen og i friluftsrådets medlemskommuner. 

Friluftsdagene i Trondheimsregionen arrangeres av Trondheimsregionens friluftsråd i samarbeid med Statskog og ulike lag og foreninger.

Høstdagen ved Haukvatnet i Trondheim, er et tilrettelagt arrangement for alle og arrangeres i år for 25. gang i regi av friluftsrådet, idrettskretsen og FNF Sør-Trøndelag.

 

Foldsjøen DSC_1567

Trondheimsregionens friluftsråd ønsker alle en riktig god og aktiv sommer

Hvorfor sitte inne når alt håp er ute - enten du er i parken, - ved fjorden, - i skogen eller på fjellet er det flott å ta en tur ut sammen med familie og gode venner. Del gjerne dine sommer minner fra ut i Trøndelag på Instagram med #utitrøndelag

God Sommer! 

Raubergstulen

Sommer Malvik 2016

SommerMalvik ble nok en gang en suksess i et flott sommervær for de mage som i løpet av 3 uker deltok på de mange aktivitetene som ble tilbudt i starten på sommerferien. Vel blåst med avsluttingsturen til Norges tak, Galdhøpiggen. Se fotomontasje fra aktivitetene HER. (14.7.16)

Ingrid Malvik 2016

Ordfører Ingrid Aune sin jubileumstur rundt Stavsjøen 2016

Ordførertur i Malvik kommune ‪#‎utitrøndelag med ordfører Ingrid Aune tirsdag 21.juni med et 40 talls deltagere på tur rundt Stavsjøen, før alle fikk en kaffekopp ved gapahuken til trekkspilltoner fra kultursjef Arve Renå ‪#‎friluftsport ‪#‎malvikmarka 10 år på tur med ordføreren og friluftsrådets 60 ordførertur ble en trivelig kveldsstund ved idylliske Stavsjøen friluftsområde. (22.6.2016)

Speiderhytta IMG_9560

Ordfører Kirsti Tømmervold sin jubileumstur til Damtjønna i Klæbu

Ordfører Kirsti Tømmervold inviterte mandag 20. juni på jubileumstur rundt Damtjønna i Bostad i Klæbu, turen starter ved skytterbanen i Klæbu og var omlag lag 5 km, før turfølge tok en velfortjent kaffepause på hytta til Klæbu speiderne. De omlag 50 i ordførerfølge koste seg i solveggen på speiderhytta før det ble retur.(21.6.2016)

Damtjønn skilt

Ordfører Kirsti Tømmervold sin jubileumstur mandag 20. juni

Ordfører Kirsti Tømmervold inviterer mandag 20. juni kl. 18.00 på jubileumstur rundt Damtjønna i Bostad i Klæbu, turen starter ved skytterbanen i Klæbu og det er om lag 3 km fra parkering og inn til Damtjønna og speidarhytta. Turen går på fin grusvei og er godt egnet for alle, barnevig og rullestol går fint. Ved speiderhytta tar vi en kaffekopp. Velmøtt på mandag. (14.6.16)

Kart2016ordførertur Damtjønna

Stavsjøen 2007 IMG_0467

Ordfører Ingrid Aunes sin jubileumstur tirsdag 21. juni

Ordfører Ingrid Aune inviterer tirsdag 21. juni kl. 18.00 på jubileumstur

til Stavsjøen. Oppmøte på parkeringsplassen ved Abrahallen. Turen vil gå rundt Stavsjøen og det blir orientert om stedets særegenheter og tilrettelging for friluftsliv i området og inn i gjennom friluftsporten til Malvikmarka.

Vel møtt til alle på tirsdag. (15.6.2016)

Ordførertur Selbu 2016 DSC_1553

Ordfører Ole Morten Balstad sin ordførertur langs gammelvegen på Selbustrand 14. juni

Ordførertur med ordfører Ole Morten Balstad i Selbu kommune inviterte på tur langs den gamle ferdselsvegen fra Grøttem til Fosshode bru og Mostadmark og hadde med seg 160 personer i turfølge. Ordførerturen markerte åpning av friluftsport Selbustrand og offisiell åpning av turveiprosjekter "Gammelvegen" som er støttet av Gjensidigestiftelsen og friluftsrådet. I et flott turvær ble

kvelden ble krydret med musikalske innslag og historiske tilbakeblikk. (15.6.2016)

OleM ved vann

Ordfører Ole Morten Balstad sin ordførertur på Selbustrand 14. juni

Ole Morten Balstad inviterer til ordførertur på den gamle ferdselsvegen som går fra Grøttem, inn Grøtemsdalen til Fosshode bru. Et flott tilrettelagt kulturhistorisk tiltak i område mellom Selbustrand og mot Mostadmark. Det blir både en markering av turstiprosjektet og åpning av friluftsport. Gammelvegen, som også er etablert som en friluftsport – et supert utgangspunkt for friluftsliv og naturopplevelse. Turen går inn mot gapahuken ved Kårsadøyan for en kaffekopp. Området er opparbeidet av ildsjeler far Selbu og Tydal historielag, med støtte fra Gjensidigestiftelsen, Trondheimsregionens friluftsråd og kommune. Oppmøte er i grustaket på Grøtte kl. 1800. (10.6.16)
Grønneset IMG_6160 (1)

FRILUFTSDAG PÅ GRØNNESET VED ÅNØYA 12 JUNI 2016

Den tradisjonsrike friluftsdagen på Grønneset ved Ånøya i Skaun arrangeres søndag 12. juni

kl. 14.00. Masse spennende aktiviteter er tilrette lagt på flotte Grønneset friluftsområde, se vedlagte invitasjon. Dagen starter med Grønneset stafetten kl. 12.00. Ta med venner og bekjente til en trivelig dag på Grønneset. Friluftsdagen arrangeres av Skaun IL i samarbeid med Trondheimsregionens friluftsråd og Statskog, og mange lag/foreninger er tilstedet for å skape aktivitet for alle. Vel møtt. (10.6.16)

Informasjon Friluftsdagen 2016 Grønneset 

GunnarK kef ErlingB IMG_0328

Ordfører Gunnar Krogstads jubileumstur til Stodfossen 9.6.16

Ordførerens jubileumstur i Melhus kommune samlet 65 deltagere på tur til Stodfossen på Krogstadmarka på Hovin. Erling Bøhle som var ordfører på den første ordførerturen i 2007 deltok også på turen og var imponert over det gode oppmøte og at dette er et tiltak som har satt seg. Turen gikk inn til grensetraktene mot Midtre Gauldal og ved det imponerende fossefallet i Stodfossen  og den markerte canyon i området, ble det servert vafler og kaffe.  En tur rik på varierte naturopplevelser og tidligere tiders seterhistorie. (10.6.2016)

Gunnar K1

Ordfører Gunnar Krogstad sin jubileumstur torsdag 9. juni

Ordfører Gunnar Krogstad inviterer torsdag 9. juni kl. 18.00 på jubileumstur til Stofossen, som er i Krogstadmarka på grensa til Midtre Gauldal. Vi møtes og har felles avgang fra Coop Marked på Hovin kl.18.00. Derfra er det en kjøretur på ca. 4 km inn til Grøtskaret hvor det er parkering. Deretter tar vi tar en spasertur i lett terreng langs skogsvei og skog frem til turmålet. Turen inn til Stodfossen er mellom 2 og 3 km. Ta på godt fottøy og klær etter vær.

Kart ordførertur Melhus 2016

KIFF komiteen2016

Møte og vandring med KIFF komiteen i Sør-Trøndelag fylkeskommune 2.6.2016

Fylkeskommunen sin ordførertur ble gjennomført med en tur sammen med komite for kultur, idrett, friluftsliv og folkehelse. Friluftsrådet deltok først i et fellesmøte med Nasjonalt Pilegrimsenter, før alle praktiserte urban vandring inn til Brattøra, crusebåthavna og de nytilrettelagte friluftsområdene i Trondheims sjøside. En god fortsettelse etter møte om pilegrimsmotivet.

Rita og gamle damerIMG_9215

Ordfører Rita Otterviks jubileumstur tirsdag 31. mai 2016

På tur med ordføreren for 10. gang. Årets jubileumstur med ordfører Rita Ottervik i Trondheim kommune satte i år fokus på urbant friluftsliv og friluftsliv for alle. Friluftsrådet hadde tidligere som eldste deltager på ordførertur med en innbygger på 98 år, den ble i år slått av en sprek og ungdommelig dame på 100 år. Og med et aldersspenn fra 14 til 100 år, lykkes ordføreren med å invitere til en tur som passer alle.

Turen gikk fra Skansen, Skansenparken og over den nye svingbrua med innlagt kaffekoking på St. Olavs pir ved sjøbadet, før følge gikk videre til Brattøra. Et flott tilrettelagt område, sentrumsnært og sjønært, et område rikt på kulturhistorie som møter den nye tida med spennende moderne kunstverk langs Trondheims sjøside. (2.6.2016)

tOrdførertur Trondheim 008

Ordfører Rita Ottervik på jubileumstur tirsdag 31. mai 2016 kl. 17.00

Ordfører Rita Ottervik i Trondheim tar i år med seg turfølge på en tur i urbane friluftsområder. Tilrettelegging for urbant friluftsliv er et viktig tema i Trondheim og har stor betydning for svært mange, i tillegg til byens mange studenter. Oppmøte, parkering og start ved Skansen, ved Trondheim Seilforenings lokaler kl. 17.00. 

På turen vil vi få innsyn i urban tilrettlegging, vi besøker Skansenparken, tar turen over Skansenløpet/Svingbrua og bort til Sjøbadet hvor vi tar en kafferast, før vi vandrer videre mot Brattøra.

  

 

ordførertur Skaun2016 DSC_1436

Ordfører Jon P Husby’s jubileumstur mandag 23. mai 2016

 Årets jubileumstur med ordfører Jon P Husby i Skaun kommune startet i år ved Lisbetsæter og gikk inn til Storlia mot Orkdals grense. 70 deltagere møtte frem for å være med ordføreren på hans 10. ende ordførertur. Flere var også deltager da ordføreren hadde sin første tur på Våttån for 10 år siden.

Turen gikk i et godt tilrettelagt turområde, og det viser at ordførerne går foran og viser vei til opplevelser som for alle er gode tiltak for folkehelsa, og at de ser at ofte ut på tur er et av de viktige helsefremmende tiltakene i kommunen. (24.5.2016)

Jon P DSC_0270 til web

Ordfører Jon P Husby på jubileumstur mandag 23. mai 2016

Turen går i år til Storlia, oppmøte og parkering på Lisbetsæter kl.1800.

Vi tar turen på ca 4 km inn til Storlia via Rørtjønna mot Orkdal grense og Alvåsen som er Skauns 3. høyeste topp. Området er beskrevet i turmål 3 i den nye turboka for Skaun.

 

 

DSC_1398 Munkholmen2016

DUGNAD PÅ MUNKHOLMEN 2016 VEL GJENNOMFØRT

På en fin vårkveld mandag 9. mai ble en nyttig og trivelig dugnad på Munkholmen med omlag 75 deltagere gjennomført. Mye arbeid ble utført både innefor og utenfor murene, og som en del av den nasjonale strandryddedagen ble alle strandområdene klargjort for ny sesong. Lions, og andre venner av Munkholmen stilte som vanlig engasjert opp og klargjorde holmen slik at publikum kan nyte livet på Munkholmen til sommeren.

Og også i år var Sandmoen mottak med og møtte opp med en stor gruppe som flittig tok del i dugnaden og fikk en flott og trivelig kveld på Munkholmen. Dette er et positivt bidrag til dugnaden og et flott eksempel på både inkludering og integrering i praksis. Sesongen på Munkholmen starter opp 21. mai og Munkholmbåtene går i rute fra den dagen av. En stor takk til alle som deltok og gjorde dette mulig å gjennomføre. Dugnaden ble arrangert av friluftsrådet og Trondheim bydrift.  

 (11.5.2016) Bildekavalkade Munkholmen 2016

Munkholmen dugnad 2015 DSC_0195

Dugnad på Munkholmen 2016.

 Våren er kommet og det er på nytt klart for å gjøre Munkholmen klar til ny sesong.

Årets Strandryddedag og dugnad på Munkholmen er mandag 9. mai med oppmøte i Ravnkloa kl. 1745. Båten til Munkholmen går kl. 1800. Se invitasjon. (27.4.16)

Plakat_InvitasjonDugnadMunkholmen2016 

Til hjemmesida 2016 bilde Selbu2015

Ordførernes jubileumsturer i 2016

- 10 år på tur med ordfører’n 

  

  

 

Mandag 23. mai kl. 1800 Skaun kommune - Tur fra Lisbethseter til Storlia.

Tirsdag 31. mai kl. 1700 Trondheim kommune - Tur fra Skansen–Skansenparken–Brattøra. -          merk tidpunkt kl. 17.00 i Trondheim   

Torsdag 9. juni kl. 1800 Melhus kommune - Tur til Stofossen på Hovin.

Tirsdag 14. juni kl. 1800 Selbu kommune - Tur gjennom friluftsport Solem på Selbustrand     

Mandag 20. Juni kl. 1800 Klæbu kommune - Tur til speiderhytta ved Damtjønna.      

Tirsdag 21. Juni kl. 1800 Malvik kommune - Tur gjennom friluftsport Stavsjøen.     

For oppmøtested og ytterligere informasjon >>> følg med på annonsering i media, kommunenes hjemmesider, facebook og Instragram @trondheimsregfriluft #utitrøndelag (27.4.16)

Ordførernes jubileumsturer 2016 

Oversikt ordførerturer og friluftsdager 2016

LIF og GjensidigestiftelseIMG_7743

LÆRING I FRILUFT OG GJENSIDIGESTIFTELSEN

Gjennom Den Fysiske Skolesekken satser Trondheimsregionens friluftsråd sammen med Sør-Trøndelag fylkeskommune, Trondheim kommune, Sør-Trøndelag Idrettskrets  på Læring i friluft som element og kompetansehevende tiltak i skole og barnehage.

Den Fysiske Skolesekken (DFS) sitt overordnede mål:
Barn og unge skal være i fysisk aktivitet i minst én time per dag, for å sikre bedre helse, trivsel og læringsmiljø. Skolen er den viktigste arenaen for å nå dette målet.
Den Fysiske Skolesekken finnes kun i Sør- Trøndelag.
www.denfysiskeskolesekken.no
www.Facebook.com/DenFysiskeSkolesekken
(22.12.15)

Jorid StOlavs IMG_8895

ORDFØRERTUR I MELHUS MED ORDFØRER JORID JAGTØIEN

Mandag 1. juni tar vi turen til Horg bygdetun og besøker de mange kulturseverdighetene som finnes der. Vi vandrer kulturstien på Fossbakken, en 5 km spennende vandring i historie. Arkeolog Kjell Andre Brevik er med som guide.

Oppmøte parkeringsplassen kl. 18.00.

Litt info og bilder fra Horg bygdetun finnes HER og her.

Velmøtt til en trivelig kveldsstund. (29.5.15)

Jon P Isåsen IMG_0001

ORDFØRERTUR I SKAUN torsdag 28. mai 2015

Trondheimsregionens Friluftsråd har for 9.gang utfordret ordførerne i regionen til å ta sine innbyggere med ut på tur.

Ordfører Jon P. Husby i Skaun kommune inviterer i år på tur til Sønnøvsætervollen.

Oppmøte ved Sillkleiva på Krogstadsæterveien kl.18.00 #utitrøndelag #få15 

Sønnøve Sønnøvsæter var søstra til Lisbeth Nypan.  Den siste heks som ble brent på bål i Norge. Sønnøve ble også sjøl skutt en dag hun var på vei hjem fra kirka, og det gitt gjetsagn om at de begge hadde overnanatulige evner som var farlige.

Lisbet Nypan, eller Elisabeth Pedersdatter Nypan var en bondekone fra Leinstrand som ble dømt til døden for trolldom ved bålbrenning

Lisbeth Nypan f. 1610 d.1670

Velmøtt til en trivelig kveldstur.  (21.5.15)

KART til Sillkleiva ordførertur Skaun 28.5.2015

TERJE G 2015 DSC_0244

ORDFØRERTUR I MALVIK 26. MAI 2015 VEL GJENNOMFØRT

Et flott vårvær spilte på lag når ordfører Terje Granmo inviterte til sin ordførertur til Solemsvåttan tirsdag 26. mai 2015. Gårdbruker Johan L Bjørnstad startet med en orientering om drifta av Bjørnstad Nordre og interesserte deltagere fikk med segmangfoldet i drifta fra hjorteoppdrett til innendørs kunstgress bane.   Deretter vandret ordførerfølge på 50 personer mot Solemsvåttan, hvor kulturhistoriske begivenheter ble tema mot toppen. På en trivelig kveld ble det servert kaffe på toppen før vi i samla flokk tok returen. Takk for en fin tur til alle. (27.5.15)

Solemvåttan IMG_5914

ORDFØRERTUR I MALVIK tirsdag 26. mai 2015

Trondheimsregionens Friluftsråd har for 9.gang utfordret ordførerne i regionen til å ta sine innbyggere med ut på tur.

Ordfører Terje B. Granmo i Malvik kommune inviterer i år på tur til Solemsvåttan, Solemsvåttan med en fabelaktig utsikt og rike kulturhistorie.

Parkering på gården Bjørnstad Nordre, turen starter kl. 18.00.  #utitrøndelag #få15

Turen består av 280 høydemeter og ca 2,5 km fin sti. Vi passerer kulturminner som en gammelboplass tilbake til bronsealder, skålgroper, og et steinbrudd hvor stein til Vår Frue kirke ble tatt ut.

Velmøtt til en trivelig kveldstur.
logo_uten_payoff_large_orange_RGB INSATAgram kef

Ordførernes turer i Trondheimsregionen 2015.

Ordførerne i Trondheimsregionen inviterer til sin ordførertur og gjennom en tur, - fremme friluftsliv som en helsebringende, trivselskapende og miljøvennlig fritidsaktivitet i samsvar med Friluftslovens formål. Ordførerne i friluftsrådets medlemskommuner Klæbu, Malvik, Melhus, Selbu, Skaun og Trondheim har årvisst invitert sambygdinger og andre ut på tur til sine turmål. Ordførerturene er også en yppelig mulighet for å bli bedre kjent i eget og andre turområder i regionen, samt en flott mulighet til å treffe ordføreren under andre omstendigheter, treffe andre og da trivelig kveld ute på tur. Ordførerne markerer også friluftslivets år gjennom sin tur #få15. Ta gjerne flotte turbilder som legges ut på Instagram og #utitrøndelag.

 

Bli med ordførerne på tur. 

  • Ordfører Terje B. Granmo i Malvik kommune inviterer tirsdag 26. mai kl. 18.00 på tur til Solemsvåttan.
  • Ordfører Jon P Husby i Skaun kommune inviterer torsdag 28. mai kl. 18.00 på tur til Sønnøvsætervollen.
  • Ordfører Jorid Jagtøyen i Melhus kommune inviterer mandag 1. juni kl. 18.00 på tur langs kulturstien på Horg bygdetun.
  • Ordfører Jarle Martin Gundersen i Klæbu kommune inviterer mandag 8. juni kl. 18.00 på tur til Langåsen i Nordmarka.
  • Varaordfører Knut Fagerbakke i Trondheim kommune inviterer tirsdag 9. juni kl. 18.00 på tur langs Nidelva fra Nedre Leirfoss og oppover elva.
  • Ordfører Inga Balstad i Selbu kommune inviterer mandag 15. juni kl. 18.00 på tur til Nessøra og Flønes.

Nærmere informasjon og opplysninger om oppmøtested for årets ordførerturer blir lagt ut på her, på kommunenes hjemmesider og kunngjort i dagspressen. (29.4.2015)

Munkholmen dugnad 2015 DSC_0195

DUGNAD 2015 PÅ MUNKHOLMEN VEL GJENNOMFØRT

På en fin vårkveld mandag 18. mai ble en nyttig og trivelig dugnad på Munkholmen med omlag 80 deltagere gjennomført. Mye arbeid ble utført både innefor og utenfor murene, og som en del av den nasjonale strandryddedagen ble alle strandområdene klargjort for ny sesong. Lions, EVO senter for voksenopplæring og andre venner av Munkholmen stilte som vanlig engasjert opp og klargjorde holmen slik at publikum kan nyte livet på Munkholmen til sommeren.

Og også i år var Sandmoen mottak med og møtte opp med en stor gruppe som flittig tok del i dugnaden og fikk en flott og trivelig kveld på Munkholmen. Dette er et positivt bidrag til dugnaden og et flott eksempel på både inkludering og integrering i praksis. Sesongen på Munkholmen starter opp 22. mai og Munkholmbåtene går i rute fra den dagen av. En stor takk til alle som deltok og gjorde dette mulig å gjennomføre. Dugnaden ble arrangert av friluftsrådet og Trondheim bydrift. >>>> se bilde reportasje under. (19.5.2015)

Bildekavalkade Munkholmen 2015

Munkholmen 2014 IMG_3214

Dugnad på Munkholmen i Friluftslivets år 2015.

Våren er kommet og det er på nytt klart for å gjøre Munkholmen klar til ny sesong.

Årets Strandryddedag og dugnad på Munkholmen er mandag 18. mai med oppmøte i Ravnkloa kl. 1745. Båten til Munkholmen går kl. 1800. Se vedlagte invitasjon. (27.4.15)

Plakat_InvitasjonDugnadMunkholmen2015 

Haukvatnet 14 kajakker DSC_0305

FRILUFTSDAGENE 2015 i TRONDHEIMSREIONEN

På tradisjonelt vis arrangeres det også i år friluftsdager i Trondheimsregionen og i friluftsrådets medlemskommuner. 

Friluftsdagene i Trondheimsregionen arrangeres av Trondheimsregionens friluftsråd i samarbeid med Statskog og ulike lag og foreninger. 2015 er av Stortinget utpekt til å være Friluftslivets år #få15 med blant annet fokus på at flere bør ut på tur – oftere. FÅ15 blir markert på alle friluftsdagene.

 

Friluftsarrangementene er varierte og passer på hvert sitt vis for alle.

-          Søndag 21. juni arrangeres friluftsdag på Grønneset ved Ånøya i Skaun kommune.

-          Søndag 30. august arrangeres friluftsdagen ved Stavsjøen i Malvik kommune.

-          Søndag 6 . september er det familefriluftsdag ved Teigen bygdemuseum i Klæbu kommune.

-          Søndag 6. september er det klart for den tradisjonsrike høstdagen ved Haukvatnet i Trondheim kommune.

-          Lørdag  12 . september arrangeres friluftsdag ved Peder Morset folkehøyskole i Selbu.

-          Søndag 13. september arrangeres høstdag i Vassfjellet ved Vassfjellhytta i Melhus kommune.

Arrangementene blir nærmere kunngjort i media og på friluftsrådets hjemmeside. (29.4.2015) 

Snøforming 2015

Invitasjon til fagdag 12. mars for skoleledere, ansatte i grunnskolen og SFO og andre interesserte.

Ønsker du ny innsikt om mer helhetlig læring? Trenger du inspirasjon til hvordan du kan jobbe med fysisk aktiv læring på din skole, i ditt klasserom, i ditt fag og i din hverdag? Da bør du sette av 12. mars 2015 og ta turen til Trondheim Spektrum!  

Den Fysiske Skolesekkens årlige store fellesarrangement har i år spennende tema på dette. Bindende påmelding innen 5. mars gjøres HER.  Program vedlagt under.

PROGRAM FAGDAG 12 mars 2015 Fysisk aktiv læring

Marinen vinter FÅ15

Åpning av Friluftslivets år 2015

Bli med på åpningsarrangementet 13. januar på Torvet i Trondheim!

17:00 Kirkens Bymisjon serverer suppe til de 2 000 første.

Friluftsaktiviteter på Torvet.

 

17:15 Konsert med Rasmus Rohde m/flere.

17:45 Samtale med fremtidens friluftslivsjenter og gutter.

Servering av suppe avsluttes.

18:00 Neverlur og båltenning.

Offisiell åpning av Friluftslivets år.

18:10 Åpningsmarsjen - 5 km opplevelsesløype.

Aktiviteter på Torvet fortsetter.

18:30 Børeks Firo med fylkeskunstner Truls Lorentzen og Rasmus
Rohde m/flere.

19:10 Målgang for turmarsjen.

19:30 Appell v/ Latifa Nasser, Trondheimsregionens friluftsråd

20:00 Natt i Naturen på Torvet
Ta med en venn og overnatt ute på ditt favorittsted i ditt nærmiljø/kommune eller sammen
med oss på Torvet. Ta selfiebilde og ‪#‎nattinaturen #‎nattinaturentrøndelag #utitrøndelag  

Fotokonkurranse:

Ta bilde: ‪#‎FÅ15 #nattinaturen #nattinaturentrøndelag #utitrøndelag

Alle arrangementene er gratis.

Info om åpningsarrangement finner du HER og Her

 

DSC_0374 O post

Friluftsdag ved Peder Morset folkehøyskole i Selbu 13. september 2014

Et supert høstvær dannet ramma for den årlige friluftsdagen ved Peder Morset folkehøyskole i Selbu på lørdag. Mange lag og foreninger i Selbu stilte opp og tilbød et bredt spekter av aktiviteter til de 330 fremmøtte. Skolen bød også på grøt og spekemat og mange tok middagen denne dagen. Friluftsdagen arrangeres av Trondheimsregionens friluftsråd, Selbu kommune og folkehøyskolen sammen med Statskog og ulike foreninger i Selbu. (14.9.14)

Hest og vogn PMF DSC_0026

Friluftsdag på Peder Morset folkehøgskole i Selbu lørdag 13. september 2014

Mellom kl. 11.00 og 15.00 arrangeres vi igjen for 4. året friluftsdag på Peder Morset folkehøgskole. Flere lag og foreninger i Selbu bidrar med mange forskjellige aktiviteter. Det blir matsalg og som vanlig kan besøkende kjøpe middagen her denne dagen. Friluftsdagen gjennomføres i skolens ånd og tuftet på iden om inkludering og toleranse. Velkommen til en spennende dag på skolen, for skolen, elevene og ikke minst små og store.

Friluftsdagen arrangeres av Selbu kommune, Peder Morset folkehøgskole og Trondheimsregionens friluftsråd i samarbeid med Statskog og lag og foreninger i Selbu.

Friluftsdag Peder Morset folkehøgskole i Selbu 2014 

Grilling Vassfellhytta 2013bilde (28)

Høstdag i Vassfjellet og ved Vassfjellhytta

Søndag 14. september arrangeres Høstdag i Vassfjellet. Bak høstdagen står Melhus IL trim, i samarbeid med Trondheimsregionens friluftsråd, Statsskog og Skogselskapet i Sør-Trøndelag. Vassfjellhytta holdes åpen for servering fra kl. 11.00-15.00. Det vil blir som vanlig ulike aktiviteter omkring hytta. Premiering. Salg av pølser, vafler, sveler, kaffe og saft. Bomveien fra Kvål holder åpen fra kl. 09.00-16.00.

HØSTDAG I VASSFJELLET 2014 

TrondheimsHelg - Høstdagen ved Haukvannet 13

HØSTDAGEN VED HAUKVATNET 2014

Høstdagen ved Haukvatnet ble søndag 7. september på nytt en suksess.

Fagsjef i Statskog Nils Aal åpnet arrangementet og da var 1500 personer klare for en tur rundt Haukvatnet, sola var på plass og rammene for en flott høstdag var lagt. Årets høstdag satte med 1500 deltager ny deltagerrekord. De fremmøtte fikk ta del i de mange aktivitetene som var lagt rundt på den 2.3 km lange tilrettelagte stien rundt vannet. Anleggene er spesielt tilrettelagt for funksjonshemmede, og mange møter opp. Men også mange med flerkulturell bakgrunn, barnefamilier og besteforeldre deltok. Etter en runde var kaffe og vaffel klare med ordfører Rita Ottervik i Trondheim som dugnadsarbeider hos Trondheim handikapeidrettslag. En super høstdag er over og takk til alle fremmøtte som skapte en trivelig dag.( 9.9.14 )

Jovra%202

FAMILIEFRILUFTSDAG PÅ TEIGEN BYGDEMUSEUM I KLÆBU SØNDAG 7. SEPTEMBER BLE GODT BESØKT

Årets kulturuke i Klæbu ble avsluttet med den tradisjonsrike familiefriluftsdagen på Teigen bygdemuseum. I overkant av 500 møtte frem for å ta del i de mange aktivitetene og samtidlig få innblikk i bla hverdags historie. Familefriliuftsdagen arrangeres av Klæbu historielag, Klæbu kommune og Trondheimsregionens friluftsråd i samarbeid med Klæbu speidergruppe og Statskog.(9.9.14)

Haukvatnet brygge_IMG_9503

Høstdag ved Haukvatnet i Trondheim søndag 7. september

Den tradisjonsrike høstdagen ved Haukvatnet arrangeres i år 7. september. Det blir muligheter til å delta på en rekke aktiviteter rundt vannet. Blant annet vil det bli kano, kajakk, klatring, fiske, bueskyting, skyting, skotthyll, boccia og natursti med mer. Høstdagen åpnes kl. 1200 av Nils Aal fra Statskog. Aktivitetene vil foregå fra kl. 12 til kl.15. Arrangementet er gratis og er spesielt tilrettelagt for funksjonshemmede. Det blir også i år underholdning ved Jan Borseth. Høstdagen er et av arrangementene i Trondheims Helg. Arrangører av Høstdagen ved Haukvatnet er: Trondheimsregionens Friluftsråd, Sør-Trøndelag Idrettskrets, Trondheim Bydrift og Forum for Natur og Friluftsliv i Sør-Trøndelag i samarbeid med Trondheim Jeger og Fiskeforening, Trondheim Omland Jakt og Fiskeadministrasjon, Skogselskapet i Trøndelag, Trondheim Handicapidrettslag og Statskog. (4.9.14)

2014Invitasjon til Høstdagen ved Haukvatnet 7  sept

2014Kart Haukvatnet med aktiviteter søndag 7  september (siste ver)

2013-09-01 12.57.13 bil kopi

Familiefriluftsdag på Teigen i Klæbu søndag 7. september

Kulturuka i Klæbu avsluttes med at det arrangeres familiefriluftsdag på Teigen bygdemuseum fra kl. 12.00 - 15.00 søndag. Det er lagt opp til et mangfold av aktiviteter som passer for alle og en hver. Klæbu historielag viser ulike gamle tradisjoner av hverdagsaktiviteter. Ulike lag og foreninger er tilstedet og skaper aktiviteter som alle kan delta i. Kl. 13.00 kommer M/S Jøvra og det blir mulighet for en rundtur på Selbusjøen.

Det er mulighet for å innta søndagsmiddagen på Teigen, salg av både rømmegrøt og spekemat, kaffe og kake. Familiefriluftsdagen arrangeres av: Klæbu kommune, Klæbu historielag og Trondheimsregionens friluftsråd i samarbeid med Statskog og ulike lag og foreninger. (4.9.14)

FAMILIEDAG KLÆBU 2014 INVITASJON

Stavsjøen 2013 friluftsdag

FRILUFTSDAG VED STAVSJØEN I MALVIK 2014

Den årlig friluftsdagen ved Stavsjøen arrangeres søndag 24. august fra kl 1.00 - 14.00. Mange aktiviteter for hele familien. Kaffe serveres fra svartkjel og det er salg av kaker og pølser som kan stekes på bål. Arrangører er Trondheimsregionens friluftsråd i samarbeid med Statskog, Hommelvik turnforening, Malvik padlegruppe og Barnas turlag. Velkommen til en trivelig dag ved og på Stavsjøen.

bilde (19) rapport2013 Stavsjøen

FRILUFTSDAGENE 2014

Årets friluftsdager arrangeres på følgende datoer:

Søndag 15 juni friluftsdag på Grønneset i Skaun

Søndag 24 august friluftsdag ved Stavsjøen i Malvik

Søndag 7 september arrangeres høstdagen ved Haukvatnet i Trondheim

Søndag 7 september er det familiefriluftsdag ved Teigen bygdemuseum i Klæbu

Lørdag 13 september er det klart for friluftsdag ved Peder Morset folkehøyskole i Selbu

Søndag 14 september er det høstdag i Vassfjellet og ved Vassfjellhytta i Melhus

Informasjon kommer annonsert i media, på kommunenes hjemmesider og på www.friluftsrad.no/trondheimsregionen 

JonP Isåskneppen IMG_0019

Ordførerturene 2014 er vel i havn

Trondheimsregionens friluftsråd har for 8.gang utfordret ordførerne i medlemskommune til å invitere innbyggerne og andre til sin ordførertur. Gjennom ordførernes bidrag med sin tur, går de foran og viser vei til økt folkehelse, bedre livskvalitet og motiverer til en tur på sin sti. Ordførerne i Klæbu, Malvik, Melhus, Selbu, Skaun og Trondheim tar gjennom sitt bidrag helsemyndighetenes anbefaling om økt fysisk aktivitet i sine nærområder på alvor som gode rollemodeller fra alle.

 

IMG_8895

ORDFØRERTUR I MELHUS mandag 2. juni 2014

Trondheimsregionens Friluftsråd har for 8.gang utfordret ordførerne i regionen til å ta sine innbyggere med ut på tur.

Ordfører Jorid Jagtøyen inviterer i år på tur i Melhus sentrum og Melhussletta turstier.

 - Oppmøte og parkering ved Melhus Rådhus 2. juni kl. 18.00  og turen går via   Kuhaugen og Gaula.

 

JonP IMG_8812 (1)

ORDFØRERTUR I SKAUN tirsdag 3. juni 2014

Trondheimsregionens Friluftsråd har for 8.gang utfordret ordførerne i regionen til å ta sine innbyggere med ut på tur.

Ordfører Jon P. Husby i Skaun kommune inviterer i år på fra Vassbygda til Isåsen og Isåskneppen. Oppmøte og parkering ved Vassbygda grendahus og turen starter kl. 18.00.

 

 

Terje kaffekjeler til web

ORDFØRERTUR I MALVIK onsdag 4. juni 2014

 Trondheimsregionens Friluftsråd har for 8.gang utfordret ordførerne i regionen til å ta sine innbyggere med ut på tur.

Ordfører Terje B. Granmo i Malvik kommune inviterer i år på tur langs den nedlagte jernbanetraseen Fra Hommelvik rundt Svartnesset og til Flatholman i Muruvik. Parkering og oppmøte på Nygåden kl. 18.00.

 

IMG_8846

ORDFØRERTUR I TRONDHEIM mandag 16. juni 2014

Trondheimsregionens Friluftsråd har for 8.gang utfordret ordførerne i regionen til å ta sine innbyggere med ut på tur.

Varaordfører Knut Fagerbakke i Trondheim kommune inviterer i år på tur i Strindamarka og Estendstadmarka. Oppmøte og parkering ved Bekken Gård kl. 18.00.

 

IngaB IMG_8939

ORDFØRERTUR I SELBU tirsdag 17. juni 2014

Trondheimsregionens Friluftsråd har for 8.gang utfordret ordførerne i regionen til å ta sine innbyggere med ut på tur.

Ordfører Inga Balstad i Selbu kommune inviterer i år på tur i Flora med tur til Usmesjøen. Oppmøte ved Flora kapell kl. 17.30. Merk tidspunktet!

JarleMartin IMG_8876 web2014

ORDFØRERTUR I KLÆBU TIRSDAG 27. MAI 2014

Trondheimsregionens Friluftsråd har for 8.gang utfordret ordførerne i regionen til å ta sine innbyggere med ut på tur.

Ordfører Jarle Martin Gundersen inviterer i år På tur langs Nidelva og Nidelvstien i Klæbu. Parkering og oppstart fra Sørborgen skole KL.18.00

 Turen vil være en vandring ned til Gjellifitja ved Nidelva, en av Nidelva perler og hvor tettstedsnære friluftsområder blir tema. Viktigheten av Nidelvstien fra Selbusjøen til Trondheimsfjorden og de mulighetene som ligger i dette blir også tema.

På turen blir det informasjon om historie og det mangfold som er finnes i området vi ferdes gjennom. Det blir også en kafferast underveis.

Det er ingen påmelding – bare møt opp!

Velkommen til alle! (23.5.14)

KART ORDFØRERTUR KLÆBU 2014

IMG_8937 ordf Kvernfje

Årets ordførerturer 2014 - Bli med ordførerne på tur

Tirsdag 27. mai kl. 1800 Klæbu kommune

- Tur på Nidelvstien i Klæbu.

Mandag 2. juni kl. 1800 Melhus kommune

- Tur i Melhus sentrum, Melhussletta turstier og Gaula.

Tirsdag 3. juni kl. 1800 Skaun kommune

- Tur fra Vassbygda til Isåsen og Isåskneppen.

Onsdag 4. juni kl. 1800 Malvik kommune

- Tur rundt Svartnesset mot Flatholman.

Mandag 16. Juni kl. 1800 Trondheim kommune

- Tur i Strindamarka og Estendstadmarka

Tirsdag 17. Juni kl. 1800 Selbu kommune

- Tur i Flora og til Usmesjøen

Hjertelig velkommen til alle.

For oppmøtested og ytterligere informasjon >>> følg med på annonsering i media, kommunenes hjemmesider (15.5.14)

Dugnad Munkholmen uteP1000355

DUGNAD PÅ MUNKHOLMEN 12 mai 2014 VEL GJENNOMFØRT

På en fin vårkveld mandag 12. mai ble det en nyttig og trivelig dugnad på Munkholmen med vel 60 deltagere. Mye arbeid ble gjennomført både innefor og utenfor murene, og som en del av den nasjonale strandryddedagen ble alle strandområdene klargjort for ny sesong. Lions og andre venner av Munkholmen stilte som vanlig engasjert opp og klargjorde holmen slik at publikum kan nyte livet på Munkholmen til sommeren.

Og også i år var Sandmoen mottak med og møtte opp med et 20-talls deltagere som flittig tok del i dugnaden og fikk en flott og trivelig kveld på Munkholmen. Dette er et positivt bidrag til dugnaden og et flott eksempel på både inkludering og integrering i praksis. Sesongen på Munkholmen starter opp 18. mai og Munkholmbåtene går i rute fra den dagen av. En stor takk til alle som deltok og gjorde dette mulig å gjennomføre. Dugnaden ble arrangert av friluftsrådet og Trondheim bydrift. >>>> se bilde reportasje under. (14.5.2014)

Bildekavalkade Munkholmen 2014 

 

full_fart_i_skileiken_300_200

Påfyll og inspirasjon til utendørs aktivitet i årets mørkeste årstid!

Trenger du påfyll og inspirasjon til lærerike og morsomme aktiviteter som kan gjennomføres utendørs i årets mørkeste årstid? Da er dette kurset for deg! Vinterkurs for skolepersonell, barnehagepersonell og SFO- ansatte arrangeres i regi av Trondheimsregionens friluftsråd og Den Fysiske Skolesekken 11. og 12. februar 2014.

 

Stikkord for dagen er friluftsrådets idèpermer, skileik, snøforming og fiskesprell på bål!

 

 

Satnd Nidarø bilde (37)

Stor aktivitet i Trondheim spektrum 12. november 2013

Grenseløse idrettsdager, paralympisk skoledag, grenseløst miniseminar og Klart det går kurs stod på programmet denne dagen. Mange aktører var i aksjon, og både kommune, fylkeskommune, grønt flagg, idrettskrets og friluftsråd var til stedet med sine tilbud. Trondheimsregionens friluftsråd var sammen med andre tilstedet med stand og aktivitet for å profilere friluftsliv og at dette er en super lavterskelaktivitet for alle. Mellom 300 og 400 deltagere hadde tatt turen til Trondheim spektrum. Parallelt ble det arrangert Klart det går kurs .. hvor 41 personer hadde meldt seg på. Klart det går, - er et kursopplegg for voksne som har ansvar for barn og unge med funksjonsnedsettelse. Den fysiske skolesekken var tilstedet og viste bla frem sin nye hjemmeside www.denfysiskeskolesekken.no med tilbudene som ligger der.

AH1_bilde_kopi

NY MEDARBEIDER I FRILUFTSRÅDET

I september 2013 begynte Ann Helen Hynne i et 2-årig prosjekt, med fokus på Den fysiske skolesekken, friluftsrådets skolesatsing gjennom Læring i friluft og naturlos. Stillingen er delt mellom Sør-Trøndelag fylkeskommune og Trondheimsregionens friluftsråd. Stillingen skal koordinere arbeidet for mer og bedre fysisk aktivitet i skolen, for bedre helse, trivsel og læringsmiljø. Ann Helen er 35 år og fra Trondheim. Hennes bakgrunn er fra NTNU med en Master i pedagogikk og en Bachelor i førskolepedagogikk fra DMMH.

Gullringmoen budsjett Bilde 011

FRILUFTS-INFO 3/13 FRA FRILUFTSRÅDENES LANDSFORBUND

 Frilufts-info 3-13 fra Friluftsrådenes landsforbund har tatt en runde i nylig fremlagt statsbudsjett. Hva ble statusen og ble dette et friluftsløft i det blå? Sett opp i mot de formidable folkehelseutfordringene knytta til inaktivitet, som koster samfunnet milliarder hvert år, er det ikke prioritert mye penger til friluftstiltak. Dette er synd.   Noen tiltak fra statsbudsjettet er:

Arbeidet med å stimulere til friluftsaktiviteter er "vinneren" på friluftsbudsjettet. Barn, unge, barnefamilier, personer med nedsatt funksjonsevne, personer med innvandrerbakgrunn og grupper som ikke allerede er fysisk aktive er særlig prioritert.

Kartlegging og verdifastsetting av friluftsområder er noe prioritert, dette er viktig og vi hilser denne satsinga velkommen. Økt kunnskapsgrunnlag er et nødvendig fundament for å ta vare på viktige områder for friluftsliv.

Regjeringa fremholder også at det er et mål at flest mulig kommuner er med i et interkommunalt friluftsråd, dette er viktig å ta med seg videre.

(15.10.13)

>>>>  Frilufts-Info 3-13

Galdhøpiggen SommerMalvik

SOMMERMALVIK – årets folkehelsetiltak.

Tiltaket Sommer Malvik ble i dag kåret til beste folkehelsetiltak under Folkehelseforeningen konferanse i Oslo. Supert tiltak i regi av Malvik kommune i samarbeid med Trondheimsregionens friluftsråd som tilbyr barn og unge i Malvik unik og god opplevelse på veien videre i livet. Folkehelsekonferansen 2013 hadde tema på "Sosiale ulikheter blant barn og unge – inkludering og deltagelse". Sommer Malvik ivaretar nettopp dette aspektet og gjennom flere år har flere tusen barn og unge i Malvik fått en god ballast og mestring med på veien fremover. Norge er verdens beste land å vokse opp i, likevel opplever vi fortsatt sosiale ulikheter blant barn og unge. Dette er en samfunnsfaktor vi ikke har råd til. (4.10.13)

 

Haukvatnet rullestol_kano

GRENSELØSE IDRETTS-/ OG FRILUFTSDAGER I TRONDHEIM SPEKTRUM

Tirsdag 12. November arrangerer Norges Idrettsforbund "Grenseløse idrettsdager" i Trondheim Spektrum. Dagen byr på et variert innhold med blant annet ulike kurs og miniseminarer for lærere, assistenter, SFO-ansatte, terapeuter, foresatte og trenere/ledere.  Paralympisk skoledag er også på programmet, der funksjonshemmede i alderen 10-25 år fra hele Sør- og Nord-Trøndelag får muligheter til å prøve ut mange spennende idretter og aktiviteter.

Trondheimsregionens friluftsråd og Den Fysiske Skolesekken deltar som samarbeidspart og presenterer sine aktiviteter på stand, og holder kurs der fokuset er hvordan man kan tilrettelegge for fysisk aktivitet i en gymtime, i SFO, i idrettsskolen/idretten og i fritiden. Lavterskel aktiviteten friluftsliv er en skattekiste for fysisk aktivitet og mestring og enkelt og omsette i bruk for alle grupper.

Påmelding til miniseminar innen 25. oktober – se vedlagte program.

2013Invitasjon Trondheim spektrum 12. november

BLI med på Naturlosturer 2013,

Banner-Naturturlos

Naturlos for trondheimsregionen er et prosjekt satt i gang av Trondheimsregionens friluftsråd med Trondhjems Turistforening, Trondhjems Skiklub og andre som samarbeidspartnere. Formålet med Naturlos-prosjekt er å bidra til å markedsføre utendørs natur- og kulturaktiviteter i regionen.  

Hensikten med Naturlos er å øke friluftsaktiviteten i regionen ved å synliggjøre tilbudene som finnes. Aktivitetetene vi har med i turkalenderen arrangeres av lokale lag og foreninger eller av friluftsrådet og samarbeidspartnere.

Oversikt over turer og aktiviteter i 2013 finnes HER og på turportalen godtur.no

Bilde 037 Hest og rytter WEB13

FRILUFTDAG VED PEDER MORSET FOLKEHØYSKOLE LØRDAG 14.10

Friluftsdagen ble avviklet i et flott høstvær og besøkende tok del i de mange aktivitetene det var lagt til rette for. Mange valgte også å ta middagen på skolen denne dagen. I overkant av 250 mennesker var innom og registrerte seg for en tur i naturstien som gikk innom de mange postene med aktiviteter. Deltagerne kom fra både Selbu og nabokommunene og setter pris et arrangement hvor ideologien bak skolen med inkludering og tåleranse blir fremhevet. Dagen ble avslutta med friluftsteater hvor Askeladden og de gode hjelperne stod på programmet, - konklusjon var at dette ble topp.

Friluftsdagen arrangeres av Peder Morset folkehøyskole, Trondheimsregionens friluftsråd, Selbu kommune i samarbeid med lag og foreninger i Selbu. (16.9.13)

Kopi av Bilde 032 hest

Friluftsdag på Peder Morset folkehøgskole i Selbu lørdag 14. september 2013

Mellom kl. 11.00 og 16.00 arrangeres vi igjen for 3. året friluftsdag på Peder Morset folkehøgskole. Flere lag og foreninger i Selbu bidrar med mange forskjellige aktiviteter. Det blir matsalg og som vanlig kan besøkende kjøpe middagen her denne dagen. Friluftsdagen gjennomføres i skolens ånd og tuftet på iden om inkludering og toleranse. Velkommen til en spennende dag på skolen, for skolen, elevene og ikke minst små og store. Nytt av året er at dagen vil avsluttes med et friluftsteater kl. 15.00, der stykket Askeladden og de gode hjelperne skal vises.

Friluftsdagen arrangeres av Selbu kommune, Peder Morset folkehøgskole og Trondheimsregionens friluftsråd i samarbeid med Statskog og lag og foreninger i Selbu.

Grilling Vassfellhytta 2013bilde (28)

HØSTDAG VED VASSFJELLHYTTA

Mange møtte opp til den tradisjonsrike høstdagen ved Vassfjellhytta i Vassfjellet søndag. 350 personer skrev seg inn i hyttboka og flere var på tur i området og tok en pause ved hytta. Et flott høstvær, klar luft og fine høstfarver inspirerer til uteaktivitet. Mange ulike aktiviteter ble tilbudt og kaffe med nysteika sveler og mye annet godt fristet folk til å tilbringe dagen ved Vassfjellhytta. God stemning i høstsola. Friluftsdagen arrangeres av Melhus IL trim, Statskog og Trondheimsregionens friluftsråd. (9.9.13)

Vassfjhytte_1169216558_200x267.jpg

Høstdag i Vassfjellet og ved Vassfjellhytta

Søndag 8. september arrangeres Høstdag i Vassfjellet. Bak høstdagen står Melhus IL trim, i samarbeid med Trondheimsregionens friluftsråd, Statsskog og Skogselskapet i Sør-Trøndelag. Vassfjellhytta holdes åpen for servering fra kl. 11.00-15.00. Det vil blir som vanlig ulike aktiviteter omkring hytta. Premiering. Salg av pølser, vaffler, sveler, kaffe og saft. Bomveien fra Kvål holder åpen fra kl. 09.00-16.00.

2013-09-01 13.25.46 Malingkorn

FAMILIEFRILUFTSDAG PÅ TEIGEN BYGDEMUSEUM I KLÆBU SØNDAG 2. SEPTEMBER BLE GODT BESØKT

Årets kulturuke i Klæbu ble avsluttet med den tradisjonsrike familiefriluftsdagen på Teigen bygdemuseum. I overkant av 300 møtte frem for å ta del i de mange aktivitetene og samtidlig få innblikk i blant annet maling av korn på gammelt vis.  Familefriliuftsdagen arrangeres av Klæbu historielag og Klæbu speidergruppe i samarbeid med Trondheimsregionens friluftsråd, Klæbu kommune og Statskog.(2.9.13)

web Lisbeth_Wenche IMG_9499

HØSTDAGEN VED HAUKVATNET 2013

Høstdagen ved Haukvatnet ble søndag 1. september på nytt en suksess.

Statsråd Lisbeth Berg-Hansen åpnet arrangementet og da var over 1100 personer klare for en tur rundt Haukvatnet, sola var på plass og rammene for en flott høstdag var lagt. De fremmøtte fikk ta del i de mange aktivitetene som var lagt rundt på den 2.3 km lange tilrettelagte stien rundt vannet. Anleggene er spesielt tilrettelagt for funksjonshemmede, og mange møter opp. Men også mange med flerkulturell bakgrunn, barnefamilier og besteforeldre deltar. Etter en runde var kaffe og vaffel klare med ordfører Rita Ottervik som dugnadsarbeider hos Trondheim handikapeidrettslag. En super høstdag er over og takk til alle fremmøtte.

BildeKEF3 012

Høstdag ved Haukvatnet i Trondheim søndag 1. september

Den tradisjonsrike høstdagen ved Haukvatnet arrangeres i år for 22. gang søndag 1. september. Høstdagen åpnes kl. 12.00 av statsråd Trond Giske.

Det blir muligheter til å delta på en rekke aktiviteter rundt vannet. Blant annet vil det bli kano, kajakk, fiske, bueskyting, skyting, skotthyll, boccia og natursti. Aktivitetene vil foregå fra kl. 12 til kl.15. Arrangementet er gratis og er spesielt tilrettelagt for funksjonshemmede. Det blir også underholdning ved spillemann Jan Borseth. Arrangører av Høstdagen ved Haukvatnet er: Trondheimsregionens Friluftsråd, Sør-Trøndelag Idrettskrets, Trondheim Bydrift og FNF i Sør-Trøndelag i samarbeid med Trondheim Jeger og Fiskeforening, Trondheim Omland Jakt og Fiskeadministrasjon, Skogselskapet i Trøndelag, Trondheim Handicapidrettslag og Statskog. Se vedlagte invitasjon. (28.08.13)

2013Invitasjon til Høstdagen søndag 1  september 2013

Folk på friluftsdagen på Teigen

Familiefriluftsdag på Teigen i Klæbu søndag 1. september

Kulturuka i Klæbu avsluttes med at det arrangeres familiefriluftsdag på Teigen bygdemuseum fra kl. 12.00 - 15.00 søndag. Klæbu historielag setter hvert år fokus på spesielle tema og i år blir det blandt annet fokus på gamle landbruksmotorer, som også skal brukes til kverndrift og kverning av korn. Det blir åpent museum og museumsbutikk, natursti, O-quiz og mange andre aktiviteter. Både Klæbu Jeger og fiskeforening og Klæbu speiderne er på plass med aktiviteter.

Innbyggerne fra Dragsten er invitert til nabotreff på Teigen denne dagen.

Det er anledning til kjøp av rømmrgrøt og spekemat, kaffe, lapper, vaffel og pølser.
Arrangementet markerer avslutningen på årets Kulturuke i Klæbu og har etablert seg som en av tradisjonene i kulturuka. Friliuftsdagen arrangeres av Klæbu historielag og lag og foreninger i samarbeid Klæbu kommune, Trondheimsregionens friluftsråd og Statskog. (28.8.2013)

bilde (19)

Godt besøkt friluftsdag på Stavsjøen i Malvik

Strålende sol og mange blide folk danna ramma rundt friluftsdagen for hele familien på Stavsjøen i Malvik søndag 25 august. Anslagsvis 500 mennesker hadde funnet veien til friluftsperlen ved Stavsjøen på Sveberg. Små og store koste seg i sola med mange aktiviteter som bla. kajakkpadling, luftgeværskyting og natursti. Mens noen benyttet finværet til å ta et bad, kunne andre få servert en kaffekopp av Statskog og grille pølser. Arrangementet markerte også Friluftsdagens 10 års jubileum.

Trondheimsregionens friluftsråd, Malvik jeger og fiskeforening og Statskog står som arrangør og mange lag og foreninger bidrar med ulike aktiviteter.

Friluftsdag Stavsjøen FB1 2010 058

Friluftsdag ved Stavsjøen i Malvik

Søndag 25. august blir det 10. års jubileum for friluftsdagen ved Stavsjøen. Området rundt Stavsjøen er en naturperle som svært mange ynder å besøke. Malvik jeger og fiskeforening sammen med friluftsrådet, Statskog og andre lag og foreninger byr da på et stort antall aktiviteter for alle. Alt fra kaffekoking, natursti, luftgeværskyting og kajakk/vannaktiviteter står på programmet. Fiskelykke kan også prøves denne dagen. Velkommen alle til Stavsjøen denne dagen. (22.8.13)

IMG_8968

Ordførertur i Selbu 20. juni

Det ble en fabelaktig ordførertur med Inga Balstad i Selbu torsdag kveld. Turen inn til Skarvan og Roltdalen nasjonalpark med en rik og meget interessant innføring i områdets kvernsteinshistorie ble en opplevelse med guide John Evjens store kunnskap om både Kvernsteinsdrifta og lokalhistorien i området. Et strålende kveldsvær sørget også for at de 145 fremmøtte hadde en trivelig kveld i Roltdalen. Deltagere hadde stor spredning i alder, fra 9 år til 94 år gamle Øystein Røset.

Kart Skarvan og Roltdalen nasjonalpark og kvernsteinsbrudd

Inga Kolbj DSC_0777

ORDFØRERTUR I SELBU 20. JUNI

Ordfører Inga Balstad inviterer i år på ordførertur til Skarvan og Roltdalen nasjonalpark. Foruten orientering om nasjonalparken og lokalhistorie fra området, vil det være tema på den rike Kvernsteinshistorien fra området. Oppmøte kl. 17.30 der vegen fra Bårdsgården deler seg til Hersjøen og Sternesset, se kart under. Vi kjører felles derifra inn til parkering på Heståsen. Arrangøren betaler vegavgift.

Kart ordførertur Selbu 2013 

AnnonseSelbu_Ordførerens tur Selbu 2013

IMG_8912

Ordførertur i Malvik 17. juni 2013

Ei fin ramme i et strålende vær la an til en trivelig og interessant tur med ordfører Terje Granmo fra husmannsplassen Fjølstadtrøa via Pilegrimsleia og inn i Leistadåsen. Leistadåsens nærhet til større boområder og med sitt rike naturmangfold og kulturhistorie er et viktig nær frilufts-/ rekreasjonsområde for store befolkningsgrupper. Via godt etablerte stier gikk turen med de 70 fremmøtte rundt åsen, hvor tidligere husmannstufter og en fabelaktig utsikt utover bygda la grunnlaget for en prat om mye fra tidligere historisk storhetstid og frem til i dag med planer om ny 2-spors jernbanetrasse og mulighetene for sammenhengende kyststi langs fjorden.

IMG_8885

Ordførertur i Melhus 16. juni 2013

Det ble en fin og trivelig tur til St Olavskneppen og Håen i Melhus kommune med ordfører Jorid  Jagtøyen og i overkant av 60 fremmøtte på  søndag, turen gikk i storslagen natur med rike muligheter for friluftsliv . Mye interessant å høre fra Lundamo Bruk og nåtidens og fortidens historie rundt en kaffekopp ved St Olavskilden. Flott sommervær som ble avløst av ei kraftig floskur på tampen av turen uten at det satte noen demper på et trivelig turfølge.

Terje _ BildeKEF 018

ORDFØRERTUR I MALVIK 17 JUNI

Ordfører Terje B. Granmo inviterer i år på tur til Leistadåsen og Kardusdamman. Dette blir en tur med mye historikk i sentrale og bonære friluftsområder.

Oppmøte og start kl.18.00 fra husmannsplassen Fjølstadtrøa.

 

På turen blir det informasjon om historie, naturmangfold og nærfriluftsområdenes betydning for å skape en attraktiv kommune.

 

Det blir en kafferast.

Det er ingen påmelding – bare møt opp! For nærmere informasjon og kart, se under:

Annonse_Ordførerens tur Malvik_ 2013 

Kart ordførertur Malvik Fjølstadtrøa Leistadåsen

Jorid web IMG_7477

ORDFØRERTIR I MELHUS SØNDAG 16 JUNI

Ordfører Jorid Jagtøyen inviterer i år på tur til St Olav’s kneppen, Håen og Samsjøen.

Det er om lag en tur på 45 minutter. St Olav’s kneppen ligger ved Pilegrimsleia og det er mange historier forbundet med stedet. Et sagn sier at det er en direkte forbindelse mellom

St Olavs kneppen og en brønn i Nidarosdomen. Det blir med guide og kjentmann fra Lundamo Bruk på turen som orientere om hva som finnes av ulik historie i området.

Det blir en kaffe rast. Ta på godt fottøy.

Oppmøtested og parkering er ved Samatun med avgang kl. 11.00.

Det er ca. 45 kjøring fra Lundamo sentrum.

Dette er bomvei, så ta med kort eller penger, 75 kroner. ( oblat må kjøpes på Statoil Lundemo ved bruk av kontanter - det går ikke å bruke kontanter ved bommen. )

Det er ingen påmelding – bare møt opp!

Båtrace IMG_7036 A

Friluftsdag på Grønneset søndag 16. juni

I år blir den tradisjonsrike friluftsdagen på Grønneset i Skaun arrangert søndag 16. juni kl.15.00. Det blir en innholdsrik dag med spennende aktiviteter for store og små. Blant annet blir det hesteskyss, klatring, kanopadling, natursti, hinderløype, båtrace med egen bygd båt og friluftsskole. På området blir det også åpen kiosk og varm grill og bålbrenning. Tidligere på dagen arrangeres Grønneset-staffet (kl.13.00). Så det er bare å møte opp til en trivelig og aktiv dag på Grønneset!

Program se her: Friluftsdagen Grønneset 2013 informasjon

IMG_8867

Ordførertur i Klæbu 10. Juni

 Tett på 40 personer tok turen opp til Ståggån for å følge ordfører Jarle Martin Gundersen på tur til Svarthammeren. Friluftsgruppa for psykisk utviklingshemmede i Klæbu var denne gangen invitert med og med sprek innsats nådde turfølge toppen og kunne nyte den fabelaktige utsikten fra Svarthammeren. Til flotte munnspilltoner fra Jan Ditmar Kahus ble det servert kaffe og orientert om områdets mangfold og historie.(11.06.13)

IMG_8842 kopi

Ordførertur i Trondheim 5. Juni

Det ble en fin ordførertur da varaordfører Knut Fagerbakke inviterte til tur fra Ferista og rundt Theisendammen. Området er godt tilrettelagt og Trondheim kommune har de siste årene gjort et stort arbeid med å tilrettelegge området for bruk av alle. Universelt tilrettelagt fiskeplass, bredere sti og rasteplasser er på plass i tillegg til at det er etablert en skogslekeplass i området. Gjennom telling av trafikken rundt dammen, viser bruken at like mange bruker dette området som antall brukere av Ladestien. Takk for en fin tur til de omlag 30 som deltok.( 11.06.13)

Jorid web IMG_7477

ORFØRERTUR I MELHUS SØNDAG 16. JUNI

Ordfører Jorid Jagtøyen inviterer i år på tur til St Olav’s kneppen, Håen og Samsjøen.

Det er om lag en tur på 45 minutter. St Olav’s kneppen ligger ved Pilegrimsleia og det er mange historier forbundet med stedet. Et sagn sier at det er en direkte forbindelse mellom

St Olavs kneppen og en brønn i Nidarosdomen. Det blir med guide og kjentmann fra Lundamo Bruk på turen som orientere om hva som finnes av ulik historie i området.

Det blir en kaffe rast. Ta på godt fottøy.

  • Oppmøtested og parkering er ved Samatun med avgang kl. 11.00.

Det er ca. 45 kjøring fra Lundamo sentrum. Dette er bomvei, så ta med kort for betaling eller kjøp oblat til 75 kroner. Oblat for å kjøre gjennom bommen MÅ kjøpes på Statoilstasjonen på Lundamo for å komme gjennom bommen. VIKTIG !

Det er ingen påmelding – bare møt opp! Velkommen!

Informasjon_Ordførerens tur Melhus_ 2013 doc

Kart Ordførertur Melhus oversikt og avkjøring

Kart Ordførertur Melhus turtrasse

JarleM_web_IMG_4087

ORDFØRERENS TUR I KLÆBU MANDAG 10. JUNI

Ordfører Jarle Martin Gundersen inviterer i år På tur til Svarthammeren i Klæbu.

Parkering og oppstart fra Vinnsmyra på veien til Sjøbygda. Kjør fra Klæbu sentrum mot Svean og ta veien mot Sjøbygda / Selbusjøen.

Fra Svarthammeren er det utsikt til store deler av Klæbu og Trondheim med utsikt til Trondheimsfjorden i bakgrunn.

 

På turen blir det informasjon om historie og det mangfold som er finnes i området vi ferdes gjennom. Det blir også en kafferast underveis. Turen er omlag 2,4 km på skogsvei og sti.

Det er ingen påmelding – bare møt opp!  Velkommen!

Kart og invitasjon se vedlagg:

Invitasjon_Ordførerens tur Klæbu 2013 

Kart oppmøte ordførertur Klæbu 2013

BildeKE 008

ORDFØRERTUR I TRONDHEIM ONSDAG 5. JUNI

Ordførertur i Trondheim onsdag 5. juni med oppmøte og avgang fra parkeringsplassen ved Ferista kl. 18.00. Følg Fjellseterveien opp til parkeringsplassen.

Varaordfører Knut Fagerbakke inviterer i år på tur til noe av Trondheim bymarkas sentrale og historierike områder. Fra Ferista går vi en runde rundt Theisendammen, der er områdene tungt tilrettelagt med rasteplasser, fiskeplass og en godt opprusta sti egnet for alle. Vi tar også turen innom skogslekeplassen før det blir en kaffekopp.

Velkommen til alle for en tur i historiske omgivelser.

INVITASJON OG KART UNDER:

Ordførertur Hevillen09 035 alle ordf

Årets ordførerturer - Bli med ordførerne på tur

Onsdag 22. mai kl. 1800 Skaun

- tur til Skrømthølet og Hogståsen i Viggja.

Onsdag 5. juni kl. 1800 Trondheim

- tur rundt Theisendammen, Ferista og Skogslekeplassen.

Mandag 10. juni kl. 1800 Klæbu

- tur til Svarthåmmaren

Søndag 16. juni kl. 1100 Melhus

- tur til Håen, Samsjøen og St Olavskneppen

Mandag 17. juni kl. 1800 Malvik

- tur til Leistadåsen. Kardusdamman fra Fjølstadtrøa

Torsdag 20. juni kl. 1800 Selbu

- tur til Skarvan og Roltdalen nasjonalpark med Kvernsteinshistorie

 

For oppmøtested og mere informasjon >>> følg med på annonsering i media, kommunenenes hjemmesider og www.friluftsrad.no/trondheimregionen

Hogståsen JonP IMG_8821

Ordførertur I Skaun onsdag 22. mai 2013

Årets første ordførertur ble gjennomført med ordfører Jon P Husby i Skaun onsdag kveld. I overkant av 30 møtte frem på en litt ruskete og regnfull kveld på tur til Skrømthølet og Hogståsen i Viggja. På toppen av Hogståsen var utsikten vid i alle retninger. Grunneier og kjentmann Jon Wiggen var med som guide og hadde mye å fortelle fra området og områdene omkring. Etter en rundtur på returen forbi blandt annet Hellbekkdammen, som i tidligere tider ble brukt for å ta is til bygda for kjøling, ble turen avsluttet ved Viggja skole. ( 23.5.13)

JonP IMG_7493

ORDFØRERTUR I SKAUN ONSDAG 22 MAI

Ordførertur i Skaun onsdag 22. mai med oppmøte og avgang fra Viggja skole kl. 18.00.

Ordfører John P Husby inviterer i år på tur i Viggja med turmål til Skrømthølet og Hogståsen. Turen er omlag 2 km med en høyde forskjell på 200m og en uttrollig utsikt kommer for dagen etter hvert.  Vi starter på grusvei og går over på gressgrodde stier etter hvert. Ta gjerne på godt fottøy. Velkommen til alle for en tur med innlagt historie og kafferast. INVITASJON OG KART UNDER:

Invitasjon ordførertur med Jon P Husby i Skaun 2013

Kart Parkering og rute for ordførertur Skaun 22.5.2013

Læring i friluft - Aktivitetsrettet kurs i uke 19

Det er klart for nye aktivitetsbaserte kurs for lærere, SFo ansatte og barnehageansatte i Strindamarka i Trondheim. Kursene gjennomføres på Kvenhusplassen naturlekeplass.

 - Tirsdag 7 mai gjennomfører vi kurs for lærere og SFO ansatte.

 - Onsdag 8 mai er det barnehagenes tur.

Kart Kvernhusflata, Tømmerholtet i Strindamarka 2013

Læring i friluft Aktivitetskurs for SFO ansatte og lærere 7.mai 2013Aktivitetsbasert kurs Læring i friluft for barnehageansatte 8. mai 2013

Klart det går .. Kurs for voksne med ansvar for personer med funksjonsnedsettelsee

Vil du lære mer om hvordan du kan tilrettelegge for fysisk aktivitet i en gym time, i SFO og i fritida med aktivt bruk av friluftsliv.

Hvordan tilrettelegge og gjennomføre fysisk aktivitet for funksjonshemmede kan du få bli med på gjennom et nytt kurs som Klart det går .. kurs i Skaun11  februar 2013arrangeres i Skaun mandag 11. februar 2013. Påmelding gjøres til pej@idrettsforbundet.no  innen 6. februar.

122

 

Nyheter på hjemmesida

Vi har nå oversatt en del informasjon om friluftsrådet til engelsk og publisert det under menypunktet "In English" i venstremenyen. Her vil dere også finne en generell brosjyre på engelsk om friluftsliv i Norge. Menypunktet "In English" vil bli oppdatert ved saker som spesielt interesserer innbyggerne i regionen som ikke har norsk som morsmål.

 

Vi har i tillegg fått et nytt underpunkt i menyen "Turkart og turforslag". Det nye underpunktet heter "Aktivitetsforslag måned for måned" og her finner du tips til utendørsaktiviteter fordelt på måned i året. (31.10.12)

122

Klart det går...! kurs vel gjennomført i Trondheim og Åfjord

Nå er det gjennomført kurs i "Tilrettelegging av fysisk aktivitet for funksjonshemmede" i Trondheim og Åfjord. Kurset tilbys gjennom Den fysiske skolesekken og Trondheimsregionens friluftsråd og er rettet mot lærere, SFO-ansatte, trenere/ledere i idrettslag og andre interesserte. Det har vært godt oppmøte på kursene og tilbakemeldingene har vært gode. På kursene ble det demonstrert tilrettelagte aktiviteter for funskjonshemmede både i gymsal og ute. Aktivitetene utendørs er hentet fra Klart det går.....! heftet. (23.10.12)

LIF

Idépermer

Nå er et nytt skoleår godt i gang og vi benytter anledningen til å komme med en påminnelse om våre idépermer. Dette er permer med nyttige tips om uteaktiviteter for skoler, SFO og barnehager. Idépermene er et felles tiltak fra Friluftsrådenes landsforbund og friluftsrådene for mer og bedre uteaktivitet i barnehage, grunnskole og SFO. Permene gir konkrete tips om hundrevis av uteaktiviteter som er relatert til kompetansemål i "Kunnskapsløftets" fagplaner og barnehagenes rammeplan. For mer informasjon og bestilling se her.

Ekstrakurs Klart det går....! i Trondheim

På grunn av stor interesse for Klart det går....! kurset blir det arrangert ekstrakurs i Trondheim mandag 19. november kl.12.00-15.00. Kurssted blir Trondheim spektrum. På kurset blir det demonstrert tilrettelagte aktiviteter for funskjonshemmede både i gymsal og ute. Kurset er beregnet på lærere, SFO-ansatte, trenere/ledere i idrettslag og andre interesserte. For mer informasjon/påmelding send e-post til: pej@idrettsforbundet.no (15.10.12)

Mer fysisk aktivitet - mer læring. Kursdag for skoleansatte 30. november

Den fysiske skolesekken arrangerer kursdag for ansatte i grunnskolen 30.november på Charlottenlund videregående skole. Første halvdel av kursdagen blir en teoretisk del der fokuset blir på verktøy for mer fysisk aktivitet i skolen (Lise Berith Lian, FL) , kommunikasjon med barn om hva de mener om fysisk aktivitet (Kristina Fuglesten, St.Olavs h.) og hva fysisk aktivitet gjør med barn (Geir K. Resaland, HiSF). Den siste halvdelen av kursdagen blir det praktiske aktiviteter. Det blir frisbee med Sune Wentzel og ulike aktiviteter i tilknytning til skolefag med Lise Berith Lian (FL) og Knut Erling Flataker (Trondheimsregionens friluftsråd).  (11.10.12)  

 

Program

 

På grunn av servering må vi ha påmelding innen 10.11.12

Påmelding

Kopi av Bilde 050

Forslag til statsbudsjett 2013 styrker friluftslivssatsinga

20 millioner strøs over budsjettpostene til friluftsformål i forslag til statsbudsjett. Dette er et løft og en anerkjennelse av friluftslivets viktighet for et bedre og rikere liv og bidrar til mer fysisk aktivitet, bedre folkehelse og mer fine naturopplevelser for høynet livskvalitet. Budsjettet har med seg signaler om folkehelseutfordringene med at blant annet inaktivitet tas på alvor.     

2 mill skal brukes til å sikre nye områder for kommende generasjoner, 2 mill til å ivareta bygg og anlegg på sikra områder, ca 8 mill på posten til nye tilretteleggingstiltak og skjærgårdsparker, 4 mill til aktivitetstiltak. (10.10.12) 

 

 

Frokostmøte 30. november om fysisk aktivitet i skolen

Den fysiske skolesekken inviterer til frokostseminar om betydningen av fysisk aktivitet i skolen fredag 30.november kl 8.30-10.30 på Fylkeshuset. Vi har bl.a fått Geir Kåre Resaland, førsteamanuensis ved HiSF, til å si noe om sine funn i sin doktorgradsavhandling: “60 minutter daglig fysisk aktivitet for barn i skolen". Resaland hevder at det beste tiltaket for å forebygge de store livsstilsykdommene er at alle barn og unge har 60 minutter daglig fysisk aktivitet i skolen. Det blir også innledere fra Den Norske Legeforening og Norges Idrettsforbund. Knut Solhaug, rektor på Søndre Land, vil si noe om hvordan de på deres skole får fysisk aktivitet implementert i skolehverdagen.

 

For program se her.  

 
Seminaret er åpent for alle. På grunn av servering av frokost trenger vi påmelding innen 22. november. (09.10.12)  
DSC_0139

Ukas Naturlos-tur uke 41

Torsdag 11. oktober blir det oppdagelsestur fra Søberg i Melhus (arr. Veteranan Trondhjems turistforening). Turen går til konglomeratsteinen ved E6, videre opp mot steinbruddet og derfra langs en markert istidstrassè mot Vassfjellet. Jutulsteinan innunder Skjerdingstadberga passeres også. For mer informasjon se her. Dette er årets siste Naturlos-tur. For lag og foreninger som ønsker å få turer omtalt i neste års Naturlos-turkalender ta kontakt med friluftsrådet. (08.10.12)

Klart det går....! Kurs i tilrettelegging av fysisk aktivitet for funksjonshemmede

Nå er det mulighet til å delta på kurs i tilrettelegging av fysisk aktivitet for funksjonshemmede gjennom Den fysiske skolesekken. Kurset er beregnet på lærere, SFO-ansatte, trenere/ledere i idrettslag og andre interesserte. Kurset vil fokusere på tilrettelegging av fysisk aktivitet for funksjonshemmede både inne i gymsal og ute. Det arrangeres tre kurs dere kan velge mellom: Første kurs er i Trondheim  spektrum 27. september (kl.12-15), andre kurs er i Åfjordhallen 18. oktober (kl.12-15) og tredje kurs er Oppdal kulturhus 25. oktober (kl.16.30-19.30). Deltakelse på kursene er gratis. For påmelding send e-post til: pej@idrettsforbundet.no (07.09.12) 

 

Tilrettelegging av fysisk aktivitet for funksjonshemmede

Foredrag og frisbee blant tilbudene i Den fysiske skolesekken

Den fysiske skolesekken tilbyr nå 10 gratis foredrag og frisbee som ny aktivitet. Vær rask med påmeldingen - førstemann til mølla! Tilbudene går til alle grunnskoler i Sør-Trøndelag.

 

Foredrag på din skole 

Vi tilbyr 10 gratis foredrag til de første skolene som melder seg. Sett fysisk aktivitet på kartet i skolehverdagen, og sørg for at ansatte får oppdatert informasjon om norske barns fysiske tilstand og utviklingstrender. Foredragsholdere, tema og bestillingsinfo finner du i vedlegg.

 

Frisbee i ungdomsskolen 

Få besøk av en frisbee-instruktør på din skole. Lær grunnleggende teknikk for kast og mottak, og ulike aktiviteter for kroppsøvingstimen, friminuttene eller i fysak-tiden. Mer informasjon i vedlegg. (19.09.12)

 

Friluftsinformasjon nummer 3 - 2012

Nå er årets tredje friluftsinformasjon ute. Tema som belyses i dette nummeret er blant annet kurs som tilbys i høst, oppsummering av årets SommerMalvik, oppsummering av årets friluftsdager, tilbud gjennom Den fysiske skolesekken og informasjon om fylkesordførerens tur. (13.09.12)

 

Friluftsinformasjon nr3

markapostanbilde

Markapostan i Sjetnemarka 2012

Markapostan er et trimtilbud som Sjetne Frivilligsentral har etablert i samarbeid med Sjetne IL og Trondheimsregionens Friluftsråd.

Målet med Markapostan er å gi en ekstra liten motivasjon til å komme seg ut, enten på sykkel, joggende eller gående i sitt eget nærområde. Kanskje oppdager du også nye steder å legge søndagsturen? De fleste turene ligger innen en times gangavstand fra Sjetne Grendehus, mens noen av turene må du regne med å bruke 1-3 timer på. På hver post står et kodeord som du skal føre opp i registreringskortet. Alle kodeordene hentyder til noe i nærområdet. (12.09.12)

Kopi av DSC_0604

Regionale områder for friluftsliv

Vi har nå oppdatert vår oversikt over regionale områder for friluftsliv. I tillegg til generell informasjon om områdene har vi lagt til kategoriene transport og naturforhold/-opplevelser til de fleste av friluftsområdene. Bakerst i dokumentet finner dere karttilknytninger til enkelte av områdene samt link til turplanleggingskart for regionen. Om dere har kommentarer eller tilføyelser til dokumentet ta gjerne kontakt med friluftsrådet. Da håper vi oversikten inspirerer til å legge ut på tur i regionen. (05.09.12)

 

Regionale friluftsområder 

Kopi av Kavling-Osp-Lærdal

FRISKLIVSSENTRALER I KOMMUNENE

Fylkesmannen skal fordele kr. 365.000,- til etablering og videreføring av frisklivssentraler. Alle kommuner i Sør- Trøndelag kan søke innen 15. september 2012. 

Frisklivssentralenes formål er å forhindre sykdomsutvikling. Tiltaket er i tråd med samhandlingsreformens intensjoner om å styrke helsetjenestens forebyggende tiltak, friluftsliv og fysisk aktivitet, som rekreasjon og forebyggende aktivitet. Det skal være lavterskeltilbud som passer for alle og i tillegg skal det være gratis aktivitet. (03.09.12)

 

 

DSC_0985

Fylkesordførerens-tur og fellesmøte mellom fylkesutvalget og friluftsrådet

Fylkesutvalget i Sør-Trøndelag og Trondheimsregionens friluftsråd har årlig fellesmøte og befaring på aktuelle områder. I år ble møtet gjennomført tirsdag 21. august med fokus på Trondheims østområder og inn i Malvik. "Ladestien til Stjørdal!" var et overordnet tema.

Dette er et område med stor vekst og store utbyggingsplaner. Agendaen var blant annet å synliggjøre viktigheten av fremtidige friluftsområder, både sjønære og de bakenforliggende markaområdene, med tilhørende grøntdrag for å knytte områdene sammen. Det er viktig å kunne knytte de store utbyggingsprosjektene sammen med turdrag til marka og nærfriluftsområder.

Flere digitale versjoner av turkart

Nå har vi lagt ut flere digitale kartversjoner av populære turområder i regionen. Digitale kart over Ladestien, Vassfjellet og "langs Nidelvas bredder" finner dere her. (14.08.2012)